Sevärdheter Vilnius

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 375:- Från 2 515:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Arkikatedra Bazilika katedralen (Vilnius)
Vilnius' katolska katedral Arkikatedra Bazilika uppfördes på den plats som landets första katolska kyrka byggdes på under 1300 talet. Katedralen är pompös och otroligt vacker, och den har, sedan den uppfördes på slutet av 1700 talet, återuppbyggts flera gånger efter krig och bränder.
Arkitekturen i Vilnius - gå på en promenad (Vilnius)
Ett besök i Litauens huvudstad Vilnius är en arkitektonisk upplevelse utöver det vanliga. Stadens många gamla vackra hus har efter kommunismens vanvård restaurerats, och stora delar av Vilnius framstår i dag som en vacker gammal stad med en underbar atmosfär.
KGB Museet (Vilnius)
Byggnaden, där den fruktade sovjetiska underrättelsetjänsten KGB förut höll till, är i dag ombyggd till museum och framstår som ett monument över kommunismens grymheter. Ett besök i källaren under byggnaden, som innehåller de före detta tortyr- och fångkällarna, är bestämt inte något för känsliga personer.
Sv. Jono baznycia kyrkan (Vilnius)
Som så många andra av Vilnius' kyrkor och byggnader har också Sv. Jono baznycia kyrkan återuppbyggts flera gånger efter krig och bränder. Kyrkans inre är fantastiskt utsmyckad, och katedralens torn sträcker sig med sina 68 meter högt över stadens tak. Sv. Jono baznycia är vacker både utanpå och inuti och räknas med rätta för en av Vilnius' verkliga pärlor.

Område och stadsguider

Område: 
• Neringa
Ort: 
• Kaunas
• Klaipeda
• Vilnius
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.