Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Zanzibar

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 8 610:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Zanzibar
Invånare
220.937

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Zanzibar utsätts för regnperioden mellan mars och maj, samt mellan oktober och november. Resten av året kan ön besökas i ett tropiskt, fuktigt och varmt klimat.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 13.00 på Zanzibar. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 på Zanzibar.

Kultur och underhållning

Varje år firas Zanzibar kulturfestival. Deltagare från hela världen kommer till ön för att uppleva Tanzanias kultur på nära håll. I den lilla staden Makunduchi, som ligger söder om staden Zanzibar, firas Mwakagogwafestivalen mellan juli och augusti. Det är en festival till ära för en lyckligt genomförd skörd.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många hotell i olika kategorier omkring det gamla arabkvarteret Stone Town i staden Zanzibar. Också på andra ställen på Zanzibar finns det hotell, bland annat på den lilla ön Mneba Island. Dessutom går det att hitta billiga gästhus. Beställ hotell i Zanzibar här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi över hela Zanzibar Town.

Övrig transport

På Creek Road ligger busstationen varifrån det går många stadsbussar till andra städer på Zanzibar. De båda flygbolagen Coastal Aviation och Precision Air erbjuder dessutom transport mellan Zanzibar och Tanzanias större städer.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.