Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Alaska

Sevärdheter

Denali National Park (Alaska)
Denali nationalpark är en mycket stor park med ett eminent djurliv, men den största attraktionen är dock Mount McKinley som reser sig upp till 6194 meters höjd. Parken har över en miljon besökare om året, besökande som i första hand kommer på grund av de utmärkta möjligheterna att campa, vandra, åka mountainbike eller forsränna. Här finns plats för alla former av utomhusaktiviteter i en storslagen natur.
Kenai halvön (Alaska)
Kenai Peninsula är ett av de mest populära områdena i Alaska. Området är en sammensättning av berg, fjordar, ismarker och gletschrar. Det finns en otroligt stor mängd fina leder till trekking, liksom det också finns vackra områden där man kan paddla kanot och ett otal campingplatser. På Kenai halvön kan man se ett fascinerande djurliv och gletchrarsom är över 80 kilometer långa.
Staden Anchorage (Anchorage)
Cirka hälften av Alaskas invånare bor i Anchorage. Staden är i mångt och mycket en motsats till resten av staten, vilket primärt består av vilda och karga naturområden. Anchorage är en livlig och hektisk stad med tät trafik och många affärer. Det finns dock en del fina sevärdheter i staden, bland annat The Anchorage Historical & Fine Arts Museum, vilket presenterar Alaskas historia, kultur och kunst. Vidare inns här the Heritage Library Museum som har en fin samling av gamla verktyg, arbetskläder och vapen.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.