En öken vid solnedgången med iögonfallande klippformationer och ett gyllene ljus.

Sevärdheter USA

Alaska

Denali National Park

Denali nationalpark är en mycket stor park med ett eminent djurliv, men den största attraktionen är dock Mount McKinley som reser sig upp till 6194 meters höjd. Parken har över en miljon besökare om året, besökande som i första hand kommer på grund av de utmärkta möjligheterna att campa, vandra, åka mountainbike eller forsränna. Här finns plats för alla former av utomhusaktiviteter i en storslagen natur.

Kenai halvön

Kenai Peninsula är ett av de mest populära områdena i Alaska. Området är en sammensättning av berg, fjordar, ismarker och gletschrar. Det finns en otroligt stor mängd fina leder till trekking, liksom det också finns vackra områden där man kan paddla kanot och ett otal campingplatser. På Kenai halvön kan man se ett fascinerande djurliv och gletchrarsom är över 80 kilometer långa.

Anchorage

Staden Anchorage

Cirka hälften av Alaskas invånare bor i Anchorage. Staden är i mångt och mycket en motsats till resten av staten, vilket primärt består av vilda och karga naturområden. Anchorage är en livlig och hektisk stad med tät trafik och många affärer. Det finns dock en del fina sevärdheter i staden, bland annat The Anchorage Historical & Fine Arts Museum, vilket presenterar Alaskas historia, kultur och kunst. Vidare inns här the Heritage Library Museum som har en fin samling av gamla verktyg, arbetskläder och vapen.

Appomattox

Staden Appomattox

Appomattox i Virgina är platsen där General Robert E. Lee överlämnade sig till komendant Ulysses S. Grant i april 1865, ett överlämnande som innebar slutet på borgerkrigen i USA. Det var i Appomattox rättsbyggnad som överlämnandet skedde, en byggnad som idag är en del av en nationell historisk park med restaurerade byggnader från gamla dagar och många andra historiska konstföremål.

Atlanta

Downtown (Centrum)

En stor del av Atlanta har återuppbyggdts efter borgerkrigen och den största delen av stadens centrum liknar nu en modern storstad, en stad där man till exempel kan besöka den berömda TV-stationen CNN´s huvudkvarter. Fortfarande finns dock en del efterlämningar från tidigare och i Downtown kan man finna the State Capitol från 1889, vilket är en av stadens mest anmärkningsvärda historiska byggnader. Det finns möjlighet att gå en rundtur i byggnaden, och här anordnas också diverse utställningar.

Stadsdelen Buckhead

Buckhead är ett av Atlantas mera fashionabla kvarter med dyra hotell och restauranger, men det är också här man finner något av Atlantas vackraste arkitektur. Här står bland annat the Brookwood Railway Station från 1917, vilket är ett av landets sista tågpalats. I området finner man också the Cathedral of Christ the King från 1938, vilken också är en imonerande, estetisk upplevelse.

Stadsdelen Sweet Auburn

Under många år var Sweet Auburn en stad i staden Atlanta. Det var här de svarta bodde, och de blev inte insläppta i det vita Atlanta. Så är det nu inte längre, men stadsdelen är fortfarande hemort för många afrikanska amerikaners liv och kultur, och här finns många intressanta platser att besöka. En plats som är värd att nämna är till exempel the African American Panoramic Experience, som har flera utställningar om områdets historia. Det är också här man finner the Martin Luther King Jr National Historic Site vilket byggdes för att ära Martin Luther King som föddes här 1929. Det finns möjlighet att gå en rundvandring i Martin Luther Kings barndomshem.

Boston

Cambridge Colleges stad

Cambridge er en universitetsstad med över 30.000 studerende. Området er hemort för det kändte universitet Harvard, och de vackra byggnaderna är absolut värda ett besök. På college området finns åtskilliga caféer, restauranger, bokhandlare och andra butiker, så man man lätt få tiden att gå när man promenerar runt och njuter av atmosfären.

North End kvarteret

I Bostons äldsta kvarter möts man av smala gränder och doften av kaffe. Området är hemort för största delen av stadens italienska befolkning, och här finner man många små bagerier, caféer och godisbutiker. En promenad i området bjuder på vackra byggnader som räknas bland landets äldsta. Allt som allt ett trevligt och charmerande kvarter.

Stadsdelen Charlestown

Charlestown är ett levande museum från den tid då skeppsbyggandet dominerade Boston. I området kan man se åtskilliga gamla skepp, till exempel ligger här bland annat en del gamla krigsskepp från Thomas Jeffersons tid. Vidare kan man se själva varvet och landets första torrdocka

Chicago

Chicagos Konstinstitut

För konstintresserade är Art Institute of Chicago orsak nog att besöka staden. Institutet är ett av världens mest imponerande gallerier med utsökta utställningar. The Art Institute of Chicago sitter bland annat inne med konst från senaste 5000 tusende åren.

Field Museum of Natural History

Field Museum of Natural History hyser mer än 2o miljoner konstföremål, häribland mumier, uppstoppade djur och dinosaurier. Man kan gå flera olika rundvandringar i museet, en av dem tar en med till Afrika där man går genom dammiga byar och enorma sanddyner. En annan tur kan gå till en egyptisk gravkammare som innehåller 23 mumier.

Magnificent Mile Avenue

Magnificent Mile är en aveny som går från Chicago floden till Lincoln Park. Gatan är känd för att vara ett shoppingparradis där man kan få allt från det senaste designermodet till hemstickade halsdukar. En av de mest berömda byggnaderna på ”Mag Mile” är the Tribune Tower som är hemmet f¨r den Pulitzer-pris vinnande tidningen Chicago Tribune.

Denver

Byen Denver

Denver är den största staden i Rocky Mountains-regionen och ett stort turistcenter. Denver är en storstad, men staden är ändå charmerande och trevlig. Denver har över 300 soldagar om året och därmed ett behagligt klimat. Befinner man sig i staden finns fina chanser att komma upp på en tur i bergen om sommaren, och på vintern kan man glädjas av att staden ligger nära ett av de bästa skidorterna i bergen.

Flagstaff

Staden Flagstaff

Flagstaff ligger mitt i ett stort uttrokat område i Arizona, och staden utgör något av en kulturell samlingspunkt i landskapet. Flagstaff är en charmerande liten stad som i sig själv defenitivt är värd ett besök, men utöver ett besök i staden är Flagstaff en god utgångspunkt till sevärdheter i området. Endast två timmar bort i bil ligger Grand Canyon, och det finns också goda chanser att få besöka indianer i området och lära sig något om deras lenvadssätt. En av de mest besökta sevärdheterna i staden är Lowell Obstory, där planeten Pluto upptäcktes 1930.

Fort Lauderdale

Byen Fort Lauderdale

Byen Fort Lauderdale är känd som en strand- och feststad. I synnerhet under våren kom folk tidigare för att dricka öl i stora mängder och festa i flera dagar. Invånarna har dock tröttnat på denna image har därför renoverat stora delar av staden för att göra den mera respektabel. Detta har hjälpt, men det är fortfarande fest och glam i Fort Lauderdale, och här intill finns också vita sandstränder.

Hawaii

Oahu øen

Oahu är en av de mest kända och populära Hawaii-öarna. Här finner man Honolulu, Waikiki och Pearl Harbour. Ön har en sagolik natur med berg, dalar, turkosblå bukter och inte minst kilometerlånga, vita sandstränder. PÅ Oahu finns också goda möjligheter att surfa, snorkla och dyka.

Ön Maui

Maui går under smeknamnet dalön på grund av den stora dal som skiljer de två utsläckta vulkanerna Haleakala och Puu Kukui. Ön är mest berömd för sina sagolika strandområden med fina dyk. och snorklingsmöjligheter. Men ön har också en vacker natur, som absolut är värd att upptäcka. På östkusten finner man bland annat områden med tjock regnskog, fascinerande djur och nötkreaturfarmar.

Honolulu

Staden Honolulu

Honolulu har vackra, vita sandstränder fyllda med svajande palmer, men Honolulu är mer än hav och strand. Staden är livlig med en atmosfär sm tidvis kan upplevas som kaotisk. Staden har varit under västligt, asiatiskt och polynesiskt inflytande, vilket betyder att tillresande kan uppleva en spännande och blandad kultur. Många besökande kommer vart år, och det är alltid något på gång i Honolulu.

Kalifornien

Staden Palm Springs

Palm Springs ligger i ett fantastiskt område med berg, klyftor och skogsområden. Staden är känd för att vara en bra semesterort. Om sommaren är det en utmärkt plats för barnfamiljer då Palm Springs bjuder på sol, strand och bad, och om vinter är staden lekplats för de många rika och berömda som kommer till området för att åka skidor.

Staden San Diego

San Diego har ett avslappnande och solrikt klimat och staden ät i hög grad påverkad av det latinamerikanska arvet. Här finns fantastisk vackra stränder och två av världens mest berömda zologiska parker. Runt om San Diego finner man åtskilla andra sandstränder, skogstäckta berg och stora ökenområden.

Öknen i Californien

Öknen i Californien bjuder på vidsträckta, öppna vidder, utmärkta förutsättningar för skidsport och många spår från pionjärtiden. Ökenregionen kan med nöje besökas året runt. Här kan man besöka en av områdets många naturparker, ta en tur på Colorado River eller vandra i öknen endast med en ökensköldpadda som sällskap.

Las Vegas

Staden Las Vegas

Las Vegas är en lysshow i stora dimentioner som ligger mitt i öknen. Staden är en vuxenlekplats som aldrig stänger. Las Vegas är känt för sina många kasinon och barer där det alltid är något på gång. När man går omkring i Las Vegas är det som om man går i en helt annan värld, och man tappar lätt tidsuppfattningen i staden som aldrig stänger. Las Vegas är världsberömt och staden är ett ”must see” om man befinner sig i området.

Los Angeles

Malibu beach

Det är inte alla stränder som lever upp till förväntningarna, men Malibu är absolut en av de vackraste i området. Malibu beach hör till en av de bättre platserna om man vill ha sol och badmöjligheter. Vidare ligger Malibu i en fantastisk landskapsbild med bergen från Santa Monica Mountains National Recreation Area i bakgrunden.

Stadsdelen Hollywood

Los Angeles är känt som ett mekka inom filmindustrin och detta betyder att det finns många kända människor och platser här. Om man intresserar sig för film och kändisar ska man ta en tur till Hollywood. steder i byen. En promenad längs Hollywood Boulevard bjuder på hand-och fotavtryck från mer än 150 kända människor, och om man inte lyckas få en glimt av någon känd skådespelare under turen, kan man besöka Hollywood Wax Museum, där man kan beskåda det populära filmfolket.

Universal City

Universal Studios byggdes 1915 och sedan 1964 har det varit möjligt att få en rundvandring i området. Här får man chansen att se de platser där åtskilliga filmer och TVprogram inspelas. Vidare är det möjligt att gå en rundvandring som går genom scener från flera berömda filmer eller se en show med specialeffekter.

New Orleans

Aquarium of the Americas

I akvariet kan man se mycket stora djur från the Amazon basin, till exempel finns här ålar och havssköldpaddor. Man kan gå genom en tunnel och på så vis gå vid sidan av ett rev från Caribiska havet. I akvariet kan man också beskåda dhur och vattenmiljö från Mississippi River, och akvariet har också utställningar med djur och vattenmiljöer från nästan alla naturområden i Amerika.

Stadsdelen French Quarter

The French Quarterär stadens centrum och drar till sig många turister. På området finner man de flesta av stadens sevärdheter såsom museum och utställningar. Vidare är kvarteret värd ett besök på grund av de många gatumusikanter och konstnärer som håller till i området.

Voodoo Spiritual templet

I Voodoo templet i the French Quarter praktiserer Miriam Chamani spirituella healing ritualer, vilka är baserade på afrikansk amerikansk voodoism. Templet promoverer varken svart eller vit magi, men fokuserer i stället på äkta spirituel magt för vanliga människor. Templet där man kan få ett samtal eller bara köpa böcker om ockulta ting är absolut värt ett besök.

New York

Central Park

Central Park öppnades 1873 och var tänkt som en oas i staden kaotiska liv och larm. I dah lockar parken till sig löpare, folk på skateboards, musiker och ett stort antal turister, så stillheten är det lite si och så med. Men det är ett trevligt område där man kan slappna av och fascineras av alla de olika människor som kommer till parken.

Empire State Building

Empire State Building är ett av New Yorks största byggnadsmonument. Byggnaden har 102 vånigar och byggdes på endast 410 dagar. Med hiss kan man ta sig upp till de utkiksplatser som finns på 86:e och 102:a våningen. Empire State building lockar många turister, men så kan man också klara dagar se ut över hela staden.

Platsen Times Square

Times Square är en stor plats mitt i Nem York med ett otal blinkande neonljusskyltar och stora tvskärmar som tillsammans bildar en sällan skådad ljusshow. Platsen är en samlingspunkt vid stora begivenheter i staden, och på nyårsafton är det som regel omkring en miljon människor samlade här.

Omaha

Byen Omaha i Nebraska

Staten Nebraska går från Missouris prärieland till the Rocky Mountains. Statens största stad är Omaha, vilken också är statens största turistattraktion. Omaha är staden där bland andra General Ford och Malcolm X fötts. En av stadens största sevärdheter är the Henry Doorly Zoo. Den zoologiske parken i Omaha är hemort för världens största inomhusdjungel och har många af fascinerande djur.

Orlando

Miami Beach

Miami Beach har en strand som är 19 kilometer lång, och området är primärt känt för den utmärkta stranden och det varma, klara vattnet. Hit kommer riktigt många turister för att njuta av det tropiska klimatet. Vid stranden kan man åka rullskridskor, cykla eller åka skateboard. En tur längs the promenade med utsikt över sranden bjuder på vackre synintryck, och stigar man upp tidigt är sannolikheten stor att man möter profesionella fotografer som tar bilder av det vackra landskapet.

SeaWorld Adventure Park

Denne kæmpe marine park kombinerer underholdning med havets mysterier og beskyttelse af det skrøbelige miljø. I parken kan man møde Shamu, en dræberhval, der optræder i et af de mange shows, der er i parken. Man kan desuden komme på tur til Nordpolen og Atlantis, hvor man ser hvalrosser, polarbjørne og hvaler, som lever disse steder. Yderligere er der opvisninger med delfiner, søløver, hajer og pingviner.

Walt Disney World Ressort

Disney World är världens största nöjesfält. Parken har fyra olika områden; The Magic Kingdom med sju olika ämnesområden, Epcot Center, ett vetenskaps- och utställningscenter, Disney MGM Studios, en film- och temapark, och Animal Kingdom, vilket är en upplevelse- och safaripark med vilda djur och exotiska landskap.

Palm Springs

Staden Palm Springs

Palm Springs ligger i ett fantastiskt område med berg, klyftor och skogsområden. Staden är känd för att vara en bra semesterort. Om sommaren är det en utmärkt plats för barnfamiljer då Palm Springs bjuder på sol, strand och bad, och om vinter är staden lekplats för de många rika och berömda som kommer till området för att åka skidor.

Philadelphia

Staden Philadelphia

Philadelphia ligger i Pennsylvanien och har drygt en halv miljon invånare. I staden finns några av landets bästa restauranger, och invånarna är otroligt tillmötesgående och gästvänliga. Vidare betraktas Philadelphia som en kulturell begivenhet med fina museer, konstcenter och oförglömlig arkitektur.

Phoenix

Staden Phoenix

Det är inte många platser i landet som kan uppvisa en så stor kontrast mellan stad och natur som Arizona. Phoenix kallas the Vally of the Sun på grund av de 300 soldagar om året som staden åtnjuter. Staden är omgiven av VILDNIS?, höga bergstoppar, skogsområden och ändlös öken. Att det så ligger en stad mitt i denna storslagna natur ger en mycket speciell känsla.

Portland

Staden Portland

Portland är en av USA´s snabbast växande städer. Staden är livlig, och här finns många aktiviteter. Man kan beskåda de gamla historiska byggnaderna eller besöka någon av stadens många gröna parker. Stadens centrum fungerar ofta som marknadsplats , men lika ofta också som ett kulturellt forum där människor möts.

Rocky Mountains

The Rocky Mountains

Den majestätiska bergskedjan Rocky Mountains sträcker sig över flera stater och topparna når upp till 4267 meters höjd. Från bergskrönen kan man se bergsgetter, får, älgar, bergslejon och även björnar om man har tur. Bergskedjan lockar många resande som vill vandra i bergen och om vintern finns i området fantastiska möjligheter till skidsport.

San Diego

Staden San Diego

San Diego har ett avslappnande och solrikt klimat och staden ät i hög grad påverkad av det latinamerikanska arvet. Här finns fantastisk vackra stränder och två av världens mest berömda zologiska parker. Runt om San Diego finner man åtskilla andra sandstränder, skogstäckta berg och stora ökenområden.

San Francisco

Golden Gate Park

Golden Gate Park sträcker sig över tio kliometer och består av vackra blomsterträdgårdar, sjöar och stora grönområden.De flesta kommer till parken för att slappna av, ta en tur på sjöarna eller sporta på på grönområdena. Parken hyser vidare olika mnuseer och ett akvarium, så det finns också en del att ta sig för om nu vädret inte skulle vara det bästa för utomhusaktiviteter

San Francisco Bukten

San Francisco Bay är fylld med broar och omgiven av städer och kuperade landskap. San Francisco Bay är den största fjorden på den californiska kustener, och ett otal segelbåtar och färjor trafikerar fjorden varje dag. Från fjordens mynning kan man se den vackra Golden Gate bridge som byggdes 1937.

Stadsdelen Chinatown

Chinatown är den mest färgstarka delen av San Francisco. Här bor cirka 30.000 kineser tätt tillsammans i sitt eget lille Kina med färgstrålande butiker och monumenter. En bra tidpunkt att besöka området är under det kinesiska nyåret i januari då hela stadsdelen förvandlas till en stor parad.

Seattle

Pike Place Markedet

Pike Place Market är över 990 år gammal och en av Seattles mest populära marknader. På vardagar är atmosfären på markande stillsam och rofylld, men på helgerna kan det vara mera livligt och kaotiskt. Marknaden kan erbjuda många matvaror, bland annat färsk fisk och krabbor. Vidare har ungefär hälften av bodarna efterhand fyllts med hantverk, vilket i hög grad säljs till turister.

Seattle Center

Seattle Center är vad som är kvar från ’Century 21 Exposition’ från 1962, när 10 miljoner människor besökte Seattle. Här finner man the Space needle vilket är ett 180 meter högt torn med en restaurang i toppen och en helt fenomenal utsikt över staden. Det är också i detta område man finner stadens största nöjespark och the Seattle Opera House.

The U District (Universitetsområdet)

När man talar om the U District refererar man vanligtvis till Seattles universitetsområde. Detta är en trevlig och charmerande plats att promenera runt på, eller också kan man välja sätta sig på någon av de många restauranger och caféer som finns här. Området har dessutom en del fina museer, häribland Burke Museum som har en utmärkt samling av dinosaurieskelett och konstföremål från indianerna. Det är också här man finner Washington Park Arboretum, vilket har 5500 olika plantor och stora områden med skog och trädgårdar.

Tripoli

St. Gilles Citadellet

St. Gilles Citadellet Denna gamla korstågsborg från 1103 är, trots flera bränder, imponerande. Den ligger på en backe vid sidan av den gamla stadsdelen. Utsikten över Tripoli är storslagen härfrån.

Stränderna

Besök en av de lokala offentliga stränderna, och upplev muslimerna leka strandlejon. Barn leker, pojkar springer rundt och spelar boll, äldre kvinnor sitter insvepta i stora tygstycken och röker vattenpipor, flickor i shorts och t-shirt badar. Visa respekt genom att inte bada i bikini eller utmanande baddräkt.

USA

Berget med Crazy Horse Memorial

Ur en bergssida i den sydvästliga delen av South Dakota reser sig en massiv staty av Crazy Horse. Crazy Horse var en berömd ledare för Sioux, och han ledde sina män i krig mot General Custer i slaget vid Little Bighorn.Statyn huggs ut ur en enorm bergssida, och Crazy Horse statyn kommer att bli mycket större än ansiktena på Mount Rushmore som ligger i närheten. Statyn är fortfarande under uppbyggnad och det kommer dröja många år ännu innan den står färdig.

Denali National Park

Denali nationalpark är en mycket stor park med ett eminent djurliv, men den största attraktionen är dock Mount McKinley som reser sig upp till 6194 meters höjd. Parken har över en miljon besökare om året, besökande som i första hand kommer på grund av de utmärkta möjligheterna att campa, vandra, åka mountainbike eller forsränna. Här finns plats för alla former av utomhusaktiviteter i en storslagen natur.

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan är en av de mest monumentala symbolerna i USA. Den imponerande statyn, som symboliserar den politiska friheten i USA, är en gåva från Frankrike. Statyn avtäcktes 1886, 21 år efter att idén om Frihetsgudinnan varit uppe på dagordningen för första gången. 354 trappsteg leder upp till toppen av gudinnan och väl uppe bjuds man på en fantastisk utsikt över hela området. Om man befinner sig i närheten av New York City är Frihetsgudinnan definitivt ett ”must see”

Grand Canyon

Grand Canyon är en av USA´s mest kända naturattraktioner. Den enormt stora klyftan är 443 kilomenter lång, 16 kilometer bred och 1,6 kilometer djup. Klyftan är en helt otroligt syn med fantastisk utsikt och klippor som vackert skiftar i olika färger. Grand Canyon är mellan 250 millioner och 2 miljarder år gammal. Många besökare står fascinerat och tittar ut över klyftan, men ett annat sätt att uppleva Grand Canyon kan vara att ta en tur med flotte längs Colorado river. En flottfärd är ett av de mest spännande sätt att uppleva klyftan.

Independence Hall

Independence hall byggdes mellan 1732 och 1756 för att fungera som Pennsylvaniens Stadshus och kolonins huvudkvarter. Den andra kontinentala kongressen höll möten här från 1775 till 1783, och det var här i The Assembly Room som representanter från 13 kolonier möttes för att godkänna självständighetsförklaringen den 4:e juli 1776. Det var också här den amerikanska flaggan designades, och även konstitutionen antogs i detta hus.

Lake Michigan

Lake Michigan är en stor sjö som ligger i närheten av storstaden Chicago. Sjön har ett otroligt klart vatten, och det är fascinerande att ta en tur med båtpå den rofyllda sjön. Temperaturen vid sjön påverkar området kraftigt.Om sommaren är det ofta tio grader kallare vid sjön än på andra platser, medan det om vintern är tio grader varmare. Det sägs att den friska vind som blåser omkring sjön gör att man blir frisk, glad och mera vänlig.

Mount Rushmore

South Dakota’s största turistattraktion är utan tvivel the Mount Rushmore National Memorial där huvuden av fyra presidenter blivit uthackade ur berget till arton meter höga bilder. Huvudena föreställer George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincon. Detta enorma monument tog fjorton år att skapa.

Mount Vernon huset

Mount Vernon var under många år George Washington’s hem i Virginia. Huset är idag restaurerat och ger en god inblick i 1800-talets leverne. George Washington dog i huset 1799, och både han och makan ligger begravda på den sydliga sidan av byggnaden.

Mt. St. Helens National Volcanic Monument

Denna stora vulkan är ett minne efter det stora ödeläggande utbrott som ¨gde rum vid vulkan 1980. Samtidigt är vulkanen ett bevis på naturens krafter.Ett besökscenter är upprättat vid vulkanen där man faktiskt har möjlighet att komma ända upp till toppen och kika ned i den imponerande vulkanen.

Nöjesfältet Disneyland

Disneyland är en av USA´s mest berömda turistattraktioner. Alla som reser med barn kan verkligen rekommenderas ett besök i denna park som beskrivs som den gladaste platsen på jorden. Disneyland är en manifestation i perfekt koreografi och utsmyckning, det finns inte en sak i nöjesparken som inte är pyntad med en disneyfigur eller ett tema. Parken är indelad i fyra områden; Adventureland har ett jungeltema och visar bland annat Indiana Jones, Frontierland har vilda västern som tema, Tomorrowland handlar om framtiden och Fantasyland berättar om Disneys berömda figurer.

Staden Santa Fe

Vid Santa Fe möts öknen med den sydliga delen av Rocky Mountains. Staden besitter en charm från svunnen tid, vilken smittar besökande som går genom de smala gränderna och förbi de trevliga små husen med träsniderier. Det bor många olika etniska gruppper i staden och detta har medfört att en alldeles egen och speciell kultur har utvecklats. Denna kulturella smeltdegel är bestämt värd att upplevas om man kan komma till tals med stadens invånare. Santa Fee bjuder också på trevliga men livliga marknader där man kan köpa lokalt tillverkat hantverk och njuta den charmerande atmosfären.

Vietnam Veterans Memorial

Vietnam Veterans Memorial är ett av de mest besökta minnesmärkena i USA. Minnesmärket står i Washington DC och är designet af Maya Ying Lin, en 21- årig arkitektstuderende från Yala University som vann en internationell tävling. Mindesmärket bär en inskription av 58.202 namn på soldater som dödades eller anmäldes som saknade under Vietnam kriget.

Yellowstone National Park

Yellowstone Nationalpark är världens främsta nationalpark och området är större än Puerto Rico. Parken har ett fantastiskt landskap och ett mycket varierat djurliv. Parken är hemort för mer än 250 gejsrar, många varma källor och det finns fler däggdjursarter här än någon annanstans i världen. En tur i parken bjuder också på gråbjörnar, svartbjörnar, bisonoxar och vargar.

Yosemite National Park

Yosemite National Park är med sina tre miljoner besökare om året en av de mest besökta platserna i USA. I parken kan man se enorma vattenfall störta ner längs bergssidor och sluta i brusande floder. Vidare finns det ett över 1300 kilometer långt stigsystem, så det finns goda möjligheter att studera den imponerande naturen och djurens färgprakt till fots.

Washington D.C.

Federal Bureau of Investigation (FBI’s huvudbyggnad)

FBI’s huvudkvarter är uppkallat efter J. Edgar Hoover, och byggnaden är en av de mest populära turistattraktionerna i Washington DC. Här kan man gå på rundvandring i kriminallboratorier där man bland annat kan se hur DNA-test går till. Rundturen avslutas med en live-demonstration av ett maskingevär.

Kongressens bibliotek

Kongressens bibliotek har cirka 100 miljoner verk. Det rör sig bland annat om 26 miljoner böcker och 36 miljoner manuskript, kort och fotografier. Det ärr det största biblioteket i världen. Utöver den imponerande samlingen har biblioteket sit säte i otroligt vackra byggnader, där det då och då hålls koncerter och visas film.

Vita Huset

Siden 1800 har samtliga presidenter bott i Vita Huset, den mest berömda adressen i landet. Huset har överlevt såväl engelsmännens försöka att bränna ned byggnaden 1814 som åtskilliga presidenter -och inte minst presidetfruar- som försökt att förändra hela bygget och dess inredning. Huset är öppet dagligen för rundvisningar där man kan få se åtta rum i den imponerande bygganden.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här