En exotisk strand med parasollrad, palmer och klarblått hav mot en solig himmel.

All Inclusive-resor till Egypten

Billiga All Inclusive resor till Egypten

Från Stockholm

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Egypten

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

Dive Inn Resort
Dive Inn Resort Værelse til 2-3 personer. All Inclusive
Sharm El Sheikh, Sinai med det Röda Havet 9. aug från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
5 416:- Välj
Minamark Beach Resort & Spa
Minamark Beach Resort & Spa Familjerum 2 rum anslutande dörr
Hurghada 4. aug från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
9 753:- Välj
Stella Gardens
Stella Gardens Dubbelrum poolsida
Makadi Bay 4. aug från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
9 992:- Välj
Sultan Bey
Sultan Bey Dubbelrum Deluxe (Lagoon View)
EL Gouna 4. aug från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
10 696:- Välj
Amwaj Beach Club Abu Soma Resort
Amwaj Beach Club Abu Soma Resort Economy dubbelrum
Soma Bay 21. aug från Stockholm 7 nätter
All Inclusive
10 880:- Välj
Bedöm resmål (35 omdömen)
4.6

Unika sevärdheter i Egypten

Landet mellan Medelhavet och Röda havet är vida känt för sina civilisationer och fantastiska historia, och det är kanske inte så konstigt att du i Egypten finner några av världens mest kända och imponerande sevärdheter. Samtidigt är landet väl utvecklat för turismen, och det finns gott om möjligheter till all inclusive-resor till Egypten.

Unika sevärdheter
Få länder har en så intressant historia som Egypten, och som samtidigt bjuder på sevärdheter utöver det vanliga. Vi har samlat ett litet axplock här:

Kairo med omgivningar
Kairo är Egyptens huvudstad och är också samlingspunkt för många av de största upplevelserna och sevärdheterna. Börja med att besöka de världsberömda Giza-pyramiderna och den närliggande Sphinxen precis utanför Kairo. Pyramiderna representerar den klassiska pyramiden från antikens Egypten, och är ikoniska symboler för hela landet. Än i dag har man svårt att förstå hur de stora konstruktionerna uppfördes för så många år sedan, och det är inte svårt att se varför den stora Cheops-pyramiden är ett av världens sju underverk. I området är det också möjligt att uppleva en tur på en kamel, eller beskåda den vackra ljud- och ljusshowen på pyramiderna, om du ändå besöker området kvällstid.

Egyptiska museet – Detta enorma museum är för närvarande under massiv renovering, men är inte desto mindre intressant, och ger en unik inblick i Egyptens fantastiska historia. Här står viktiga konstskatter till allmänhetens beundran, och museet bjuder också på små trädgårdar som är en välkommen paus i Kairos livliga folkliv. Här kan du bland annat se objekt från den tidigare faraon Tutankhamons grav, som blev kung i landet när han var blott 9 år gammal, år 1334. Museet ligger vid det berömda Tahrir-torget i centrum av staden.

Khan al-Khalili bazar – Vid denna imponerande basar kan du köpa allt från guld och ädelstenar till väldoftande tvålar och färgglada kryddor. Basaren håller öppet från tidig morgon till sen kväll, och vill man koppla av en stund mellan flanerandet så finns gott om små restauranger, kaféer och gatuförsäljare i området, som säljer både mat och dryck.

Al-Azhar moskéen – Denna moské hyser också ett universitet och flera skolor, och uppfördes redan år 969. Den har i århundraden varit en utbildningsinstitution för muslimska lärda från hela världen, och som fortfarande kommer dit för att studera islam. Moskén har i dag en stor betydelse för religionen, och dess företrädare har stor makt i alla frågor som rör islam, även internationellt. Moskén tillhör tveklöst en av Egyptens vackrare byggnader, och är av många ansedd som ett arkitektoniskt mästerverk.

Kryssa på Nilen – Självklart finns möjligheter att kryssa på världens längsta flod Nilen, som har sin mynning i Medelhavet och löper genom Kairo. Här kan du uppleva hur den frodiga naturen växer, och hur de vilda Nilenkrokodilerna simmar runt bland lokala fiskare och seglare. Här kan du verkligen få några vackra naturupplevelser med hem i bagaget, som inte finns i resten av landet på grund av det torra ökenklimatet. Du kan segla ända från Kairo till Aswan i söder, och eventuellt göra ett stopp i staden Luxor på vägen, som också kallas för ”världens största frilandsmuseum”, då man här finner Luxortemplet och Konungarnas dal, bland många andra urgamla sevärdheter från svunna tider.

Egypten – All inclusive för alla
Egypten bjuder också på massor av möjligheter utanför historiska sevärdheter och kulturella begivenheter. När det kommer till turism så kan speciellt Sharm el Sheik och Hurghada-kusten rekommenderas, som ståtar med imponerande hotell och moderna semesteranläggningar som ofta ligger precis intill havet. Då klimatet alltid är varmt om sommaren och milt om vintern är Egypten ett perfekt resmål året runt. Kom också ihåg cyklopet, då området bjuder på fina möjligheter till snorkling, och det är även populärt att dyka utanför kusten vid Sharm el Sheik. I båda städerna finns också gott om restauranger och shoppingmöjligheter som passar alla plånböcker.

Egypten är fullt av upplevelser och unika sevärdheter, och här finns också fina möjligheter till all inclusive-resor.

Avreseflygplatser till Egypten