Charterresor  till Egypten

Charterresor till Egypten

Billiga resor till Egypten

Billiga resor till Egypten

Bedöm resmål (77 omdömen)
4.5

Sol, strand, pyramider och mumier i Egypten

Vill du uppleva några av de mest fascinerande historiska skatterna på nära håll? Vill du samtidigt ha möjligheten att semestra med sol och värme? Beställ en billig charterresa till Egypten – här kan du uppleva allt detta samtidigt, och på samma ställe.

Det är så gott som omöjligt att besöka en plats i landet utan att stöta på en kulturell sevärdhet. Din resa genom historien startar i samma ögonblick som du landar med flyget. Lämningar från forntiden finns överallt i form av pyramider, tempel, hieroglyfer och mumiernas sarkofager. Överallt finns lämningar som vittnar om en unik och spännande historia – oavsett om det gäller ett museum eller om du bara upptäcker naturen runtomkring dig.

Historia, kryssning eller storstadsupplevelse – Egypten bjuder på det mesta, och du kan med hjälp av en billig charterresa exempelvis uppleva sköna Alexandria med det världsberömda biblioteket. Här kan du djupdyka i Egyptens förflutna, och du kan lära mer om hur de vackra och imponerande romerska och grekiska monumenten förhåller sig till Egyptens historia.

Man får naturligtvis heller inte missa en resa till Kairo – Egyptens huvudstad. Inte långt från staden reser sig de världsberömda Giza-pyramiderna och den mytomspunna Sphinxen – den gigantiska skapelsen med en lejonkropp och ett människohuvud.

Inne i själva storstaden kan du uppleva en modern västlig atmosfär som samsas med den lokala arabiska kulturen. Missa inte heller en tur till det populära resmålet Sharm El Sheikh! Här finns vackra stränder med fina möjligheter till vattensport och andra aktiviteter, och bortom stränderna väntar exotiska oaser och enorma ökenområden. Tröttnar du på strandlivet så kan du lyxkryssa längs Nilen och njuta livet från däck. Möjligheterna är många i Egypten.

För att runda av med superlativen så kan nämnas det behagligt varma klimatet, och en prisbild som inte gräver alltför djupa hål i plånboken. Allt detta tillsammans med fantastiska möjligheter till snorkling och dykning i Röda havet gör Egypten till ett otroligt mångsidigt resmål.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Egypten | Charterreiser til Egypt

Från vilka flygplatser kan jag resa till Egypten?

Du kan resa till Egypten från följande flygplatser: Göteborg, Växjö Kronoberg, Stockholm och Köpenhamn

Charterresor och billiga resor till Egypten

Charterbolag med charterresor till Egypten

  • Billiga charterresor med Allinc
  • Billiga charterresor med Amisol Travel
  • Billiga charterresor med Apollo
  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med TripX
  • Billiga charterresor med TUI
  • Billiga charterresor med Ving

Hitta resan till Egypten här

Hitta inspiration till Egypten här

Läs mer på vår blogg