Bild av Dubai med höga skyskrapor vid en konstgjord sjö omgiven av palmer under en klarblå himmel.

All Inclusive-resor till Dubai

Bedöm resmål (36 omdömen)
4.6

Dubai är Emiratens epicentrum

Dubai är utan tvekan Förenade Arabemiratens mest attraktiva och populära resmål. Staden består av glittrande skyskrapor och shoppingcenter som saknar motstycke i världen, men här finns också många andra goda anledningar till att boka en resa.

Det absolut mest luxuösa hotellet på klotet ligger utan tvekan i Dubai. Hotellet heter Burj Al-Arab och betecknas allmänt som världens enda sjustjärniga hotell.

Burj Al-Arab är samtidigt världens högsta hotell, som sträcker sig 321 meter upp i luften. Det ligger på sin egen konstgjorda ö och är designad som ett böljande dhow-segel, och om natten är hotellet upplyst i regnbågens alla färger. Burj Al-Arab är ett av världens dyraste hotell, där de mest luxuösa sviterna kostar över 15 000 dollar per natt.

För inte så många år sedan var Dubai blott ett traditionellt ökenemirat och en relativt sömnig stad. På rekordtid har dock den fula ankungen förvandlats till en vacker svan som hela världen talar om. För att få ut så mycket som möjligt av din resa till Dubai, så välj att boka den all inclusive. På så sätt får du både mer koll på din budget och mer tid över till att se Dubai och alla dess intressanta sevärdheter.

Burj Khalifa
Ett av Dubais absoluta landmärken är den 829 meter höga skyskrapan Burj Khalifa, som är världens högsta byggnad.

De flesta besökare som kommer till Dubai tar en höghastighetshiss upp till 124:e våningen och kan här njuta av den bedårande utsikten över stadens imponerande skyline, och vidare ut mot öknen i horisonten.

Om man väljer att besöka Burj Khalifa om dagen eller om natten är en smaksak. Skylinen har definitivt sin helt egen charm även om natten, när den blir upplyst av alla de vackra byggnaderna.

Dubais museum
Dubai har ett riktigt bra museum om man är intresserad av emiratets historik. Museet ligger i Al-Fahidi-fortet, som byggdes 1787 för att försvara Dubai. Fortet har dessutom varit residens till emirens familj, och fungerat som både regeringsbyggnad, kasern och fängelse.

Museet har en framstående utställning med gamla kartor över Emiraten och Dubai. Kartorna visar tydligt den expansion som kom tillsammans med oljefynden och den kraftiga exporten av olja.

Bastakia – det gamla Dubai
Det gamla Bastakia-kvarteret är från 1800-talet, och var på den tiden hem till de välmående handelsmännen från Persien.

Stadsdelen har mycket vackra traditionella byggnader, och turister blir ofta fascinerade av den uppfinningsrikedom som återfinns i denna typ av arkitektur. Vindtornen såg exempelvis till att husen kyldes ner – det var den tidens luftkonditionering.

De smala gatorna vittnar om en tid då det mesta gick i ett helt annorlunda tempo än det idag gör i Dubai.

Ta din partner i handen
Guld- och diamantmuseet är ett absolut måste för kärlekspar som är på jakt efter det perfekta förlovningssmycket, men här finns något för alla – med inte mindre än 118 producenter!

Arabiska smycken lockar alla med glitter och glimmer, och de flesta brukar passa på att köpa med sig något hem. Om man vill så kan man gå på rundvisning och se själva produktionen.

Inköp i Dubai
Dubai Mall är emiratets ledande shoppingcenter och ger tillgång till Burj Khalifa och Dubai Aquarium.

Dubais akvarium är hem till över 140 arter från den närliggande Persiska viken.

Akvariet ligger i botten av Dubai Mall, och är en fast punkt på listan för de flesta som besöker shoppingcentret.

I Dubai Mall finner man också en skridskorink och flera biografer, om man söker efter fler möjligheter till underhållning. Shoppingen och urvalet av restauranger är nästan oändligt i detta glittrande hav av kommers.

Mall of the Emirates är ett annat av stadens mest berömda shoppingcenter, och här finns den spektakulära skidbacken, som håller en konstant temperatur omkring -4 grader.

Palm Islands och vattnet
Palm Islands är en rad konstgjorda öar längs kusten, som är formade som palmer. Palm Island har även ett vattenland och en rad fina hotell. Samtidigt är staden grön och har vackra parker som får liv genom avsaltat havsvatten.

Det världsberömda byggnadsprojektet har blivit ett nytt landmärke för Dubai, som även sedan tidigare varit fullt av spektakulära upplevelser för turister. En all inclusive-resa till Dubai på något av stadens många, härliga lyxhotell bör man prova på minst en gång i livet.

Är man ute efter sol, sommar, varmt vatten och kilometerlånga stränder, så är Dubai det perfekta valet för nästa semester. Stränderna i Dubai är rena och vackra. Sanden är glittrande och vit, och havet är azurblått som på ett foto – men det är faktiskt på riktigt!

Dubai har även fina möjligheter till snorkling och dykning i det varma vattnet, och här finns tusentals vackra och färgglada fiskar under ytan.

Från omkring slutet av oktober till mars är temperaturen behaglig för oss nordbor, men från mars till oktober är Dubai alldeles för varmt, då temperaturen ofta ligger runt 40 grader.