Bild av en fridfull strand med gyllene sand och stora klippformationer, med vågor som rullar in.

All Inclusive-resor till Portugal

Billiga All Inclusive resor till Portugal

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Portugal

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Be Live Family Palmeiras Village
Be Live Family Palmeiras Village Standardrum
Armacao de Pera, Algarvekusten 29. apr från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
7 885:- Välj
Resort Alvor Baia
Resort Alvor Baia Svit poolsida
Alvor, Algarvekusten 11. maj från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
8 370:- Välj
Hotel Atismar
Hotel Atismar Dubbelrum Twin (två sängar)
Quarteira, Algarvekusten 29. apr från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
8 625:- Välj
Auramar Beach Resort
Auramar Beach Resort Dubbelrum
Albufeira, Algarvekusten 13. maj från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
10 064:- Välj
Adriana Beach Club Hotel Resort
Adriana Beach Club Hotel Resort Dubbelrum superior A (Twin)
Algarvekusten 11. maj från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
10 201:- Välj
Pestana Ocean Bay All Inclusive
Pestana Ocean Bay All Inclusive Studio (havsutsikt)
Funchal, Madeira 27. apr från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
14 745:- Välj
Calheta Beach
Calheta Beach Dubbelrum (utsikt mot berg)
Calheta, Madeira 11. maj från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
14 939:- Välj
Robinson Club Quinta da Ria
Robinson Club Quinta da Ria Familjerum
Tavira, Algarvekusten 13. maj från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
20 230:- Välj
Bedöm resmål (20 omdömen)
4.5

Njut livet i Portugal

Portugal bjuder på alla slags semestrar, oavsett om du trivs bäst i storstaden eller på stranden. Landet är med sin otroliga historia inget mindre än en fantastisk upplevelse, och här finns något att se för både stora och små.

Norr eller söder?
Portugal är med sin unika historia och kultur ett land fyllt med upplevelser, och på en enda dag kan du resa från de trädbeklädda bergen och frodiga områdena i norr, genom centrala Portugal med sina vattenfall och floder, och ner till södra delen av landet med sina härligt långa sandstränder och behagliga klimat. Här är ett axplock av vad man kan uppleva i de olika regionerna:

Milt klimat och goda portviner i norr
Den norra delen av landet är av många ansedd som den mest historiskt intressanta, och här finner du bland annat den näst största staden Porto. Området är speciellt känt för sina fantastiska portviner, och det kan varmt rekommenderas att besöka minst ett av de många portvinshusen i staden, och självklart ta tillfället i akt att köpa med ett par flaskor att ta hem.

Porto bjuder på många stora upplevelser och det historiska centrumet i staden fick 1996 status som världsarv. På promenadavstånd finner man flera vinkällare av rang, som alla servera fantastiska portviner, så här kan vara en god idé att påbörja en promenad i vinets tecken.

Missa inte heller området Baixa, där du finner en traditionell portugisisk marknad, med färsk frukt, fisk och kött, och i området finns också flera små men bra lokala restauranger. I denna del av landet har man ett uttryck som kanske är lite skämtsamt, men nog ändå säger lite om mentaliteten här: ”Porto works, Braga Prays, Coimbra studies, and Lisbon gets the money”.

Studentliv och unik kulturhistorik i Coimbra
I den centrala delen av landet finner man universitetsstaden Coimbra, som med sitt stora universitet ofta beskrivs som landets intellektuella centrum. Coimbra-universitetet i staden är ett av Europas äldsta, och lockar turister från alla delar av världen, inte minst tack vare sin imponerande arkitektur. Det bor naturligtvis många studenter i staden, och Coimbra är lite mer livlig än många andra städer i landet. Varje år hålls flera studentfestivaler, som ofta inkluderar hela staden, och folklivet under dessa glada fester är verkligen minnen för livet.

Passa också på att se stadens unika katedral Sé Velha, som är ett praktfullt exempel på kraftfull romansk arkitektur. Kom gärna innan eller efter söndagsgudstjänsten, då folklivet är lite extra livligt.

I Coimbra finns också fina möjligheter att få en inblick i den klassiska portugisiska musikformen Fado. Besök Fado ao Centro i närheten av universitetet, som bjuder på uppträdanden varje kväll, där det ofta finns förklaringar på både portugisiska och engelska, och en grundlig genomgång av de unika sångerna. Efteråt är det möjligt att prata med artisterna, naturligtvis gärna över ett glas gott portvin.

Storstadslivet i Lissabon
Lissabon är huvudstad och landets största stad. Här finner du massor av möjligheter till bra shopping av både lokala och internationella varor, och de många bra restaurangerna är inte svåra att hitta. Speciellt i närheten av stadens stora torg Rossio finns flera fina matställen för alla plånböcker.

Missa inte heller en tur till stadens äldsta stadsdel; Alfama, där de små snäva gatorna bjuder på en enastående vacker arkitektur, och här finns också gott om små mysiga Fado-barer. Ta därefter en tur till stadsdelen Belém, där du finner mängder med historiska sevärdheter och monument. Här får man en inblick i den unika portugisiska tiden då upptäcktsresanden som Vasco då Gama var med om att forma Portugal till en av de mest inflytelserika kolonimakterna i världen.

Lissabon har som storstad något för alla smaker, oavsett ålder och intressen, och tack vare det behagliga klimatet med värme om sommaren och milda grader om vintern, är staden ett perfekt resmål året runt.

All inclusive i södra Portugal
I den södra delen av landet dominerar Algarve-kusten med sina många vackra hotell och semesteranläggningar, som för det mesta ligger precis ut mot den väldiga Atlanten. Här kan du njuta det sköna strandlivet, det varma klimatet och den avslappnade mentaliteten. Här finns närmast oändligt med möjligheter till en avkopplande semester – oavsett om man komponerar sin resa på egen hand, eller om man väljer att boka all inclusive.

All inclusive ferie i Portugal

Avreseflygplatser till Portugal