Panoramavy över frodiga, gröna vulkaniska kratersjöar omgivna av skogsbeklädda kullar.

All Inclusive-resor till Azorerna

Bedöm resmål (31 omdömen)
4.3

Azorerna – nio bergstoppar i Atlanten

Nio små öar mitt ute i Atlanten utgör den lilla ö-gruppen Azorerna, och de är faktiskt toppen av några av världens högsta berg. Azorerna ligger 1 500 kilometer väster om Portugal och 4 000 kilometer öster om New York.

Öarna är en del av Portugal, och befolkningen talar portugisiska. Området var länge obebott, men idag besöks Azorerna av tusentals turister varje år, som strömmar till öarna bland annat för den svårslagna kombinationen av behagligt klimat, god mat och gröna berg. Oavsett om man väljer all inclusive på Azorerna eller bokar ett hotell utan, så finns här en uppsjö ingredienser för den perfekta semesterresan.

Naturen har varit givmild här, för ögruppen är sannerligen ett paradis som saknar motstycke, och här finns en hel värld att utforska. Omgiven av det azurblå vattnet i Atlanten verkar Azorerna sårbara, men myndigheterna har tagit fasta på att skydda naturen och ögruppens historia, och en del av inkomsterna från turismen går till att bevara det ursprungliga Azorerna. Man kan med andra ord med gott samvete resa till Azorerna, och kanske till och med lära sig något om att ta till vara på den skönhet vi finner på jorden.

Om man reser till Azorerna för att slappa på stranden, så har man dock valt fel resmål. Visst finns det badmöjligheter även här, men stränderna tillhör knappast Azorernas största attraktioner.

Simmare och speciellt dykare kan emellertid få ut en hel del av öarna, för de vulkaniska kratrarnas sammanbrott har skapat små naturliga simbassänger.

Runt öarna
Förr i tiden var befolkningen på Azorerna mer traditionella i hur de odlade sina grödor, och bland annat apelsiner var en stor exportvara. Senare gick man dock över till te och ananas, och idag finns möjligheter att åka på utflykter till teplantage, där det också ofta ingår vinprovning.

Teplantagen i Gorreana och Porto Formoso liknar ett hav av gröna blad, och saknar motstycke på annat håll i Europa. När man besöker dem får man lära sig lite om te, och historien om te på Azorerna. Naturligtvis kan man också få sig en välsmakande kopp.

Om våren är Azorerna ett blomsterhav i Atlanten, men det blir egentligen aldrig kallt på Azorerna, då Golfströmmen ser till att hålla ett behagligt klimat runt de härliga öarna.

Ögruppen är hem till fler än 300 amerikanska och europeiska fåglar, vilket gör Azorerna till ett svårslaget resmål för fågelskådare. Mer än 33 fågelarter återfinns bara på São Miguel.

Fågelutflykter är inte helt oväntat en av de många aktiviteter man kan göra på Azorerna.

Golf på Azorerna
Är man golfintresserad så finns flera alternativ som är värda att nämna. Batalha-golfbanan ligger nära Capelas på nordkusten av Sao Miguel-ön, med hänförande utsikt över havet mellan Ponta Delgada och Ribeira Grande. Det ligger ca 10 minuter från Ponta Delgada centrum, 15 minuter från flygplatsen och 30 minuter från Furnas-golfbanan. Det är ett vackert område som bjuder på förstklassiga upplevelser för golfspelare från hela världen.

En annan golfbana som är värd att nämna är Furnas golfklubb. Den ligger i bergen och är omgiven av stora träd och kuperade grönområden – en mycket annorlunda och vacker golfbana.

Om man är inbiten golfare och har spelat på flera olika golfbanor i Europa, så kan det varmt rekommenderas slå några slag på Azorerna – du kommer garanterat inte bli besviken.

Mat och dryck
Om man är nyfiken på den lokala maten, så finns på Azorerna en helt unik möjlighet. Grytor med kryddat kött och grönsaker sänks ner i den geotermiska jorden, och efter fem timmars långsam tillagning så kommer de mest välsmakande rätter upp ur jorden – tillagade endast med markens naturliga värme. Det är en intressant upplevelse som dessutom smakar himmelskt.

På São Miguel-ön äter man sedan lång tid tillbaka mycket exotiska frukter som ananas, annona, guava och passionsfrukt, och frukterna används både råa och som ingrediens vid tillverkning av fruktlikör.

Köket i São Miguel består – inte helt oväntat – oftast av fisk- och skaldjursrätter, som alltid tillagas av färsk fångst. Prova också den lokala delikatessen Barnacle, som är ett kräftdjur som kokas i havsvatten.

Du finner din all inclusive-resa till Azorerna på Travelmarket.se – du hittar inte en så dyrbar upplevelse billigare!

Charterresor och billiga resor till Portugal

Avreseflygplatser till Azorerna