En solig strandpromenad med palmer, bänkar och utsikt över havet och en klippa i fjärran.

All Inclusive-resor till Algarvekusten

Billiga All Inclusive resor till Algarvekusten

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Algarvekusten

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Ukino Terrace Algarve Concept
Ukino Terrace Algarve Concept Tvårumslägenhet
Armacao de Pera 23. jun från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
13 015:- Välj
Albufeira Sol Hotel Apartamento & Spa
Albufeira Sol Hotel Apartamento & Spa Svit med balkong
Albufeira 22. jun från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
13 404:- Välj
AP Cabanas Beach & Nature
AP Cabanas Beach & Nature Classic dubbelrum
Algarvekusten 30. jun från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
13 787:- Välj
Robinson Club Quinta da Ria
Robinson Club Quinta da Ria Dubbelrum
Tavira 1. jul från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
15 569:- Välj
Resort Alvor Baia
Resort Alvor Baia Svit poolsida
Alvor 22. jun från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
15 805:- Välj
Bedöm resmål (28 omdömen)
4.5

Hitta ditt all inclusive-hotell på Algarve

Algarve-regionen sträcker sig över hela Portugals södra kust. Algarve eller El-Gharb, som morerna kallade området, betyder väst, men även om regionen tillhörde morerna i 600 år, finns inte som i Spanien så många avtryck och efterlämningar här.

Algarve har ett behagligt medelhavsklimat, och doften av havet och de vilda blommorna lockar många turister hit. Det är enkelt att hitta all inclusive-resor till Algarve, som varje år besöks av hundratusentals turister, speciellt från norra Europa.

Algarve är förtrollande för de flesta som inte varit här innan, och en promenad genom de små byarna som ligger som pärlor på ett halsband, är något man måste uppleva på sin resa till Algarve. De smala gatorna och små gränderna är en stor del av det som utgör den unika atmosfären i byarna och städerna längs Algarve-kusten.

Landskapet i Algarve
När man kör längs Algarve, så glider man fram över kullar och slätter, och naturen är varierande men typisk för regionen. Tack vare sitt läge nära både Medelhavet och Atlanten, har Algarve en enorm artrikedom, och de natursköna omgivningarna är en av anledningarna till att området är så populärt.

Den västra delen av Algarve är Portugals minst utvecklade region, och här är det möjligt att hitta vackra naturreservat, orörda stränder, majestätiska klippor längs de vilda kusterna mot Atlanten, inte minst Europas sydvästligaste punkt; Cabo de São Vicente.

En av Portugals skyddade naturparker, Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, ligger vid Algarves kustlinje längs Atlanten, och en bit in mot Alentejo.

På en sträcka av över 120 kilometer har naturen fritt spel i de frodiga, gröna områden som här breder ut sig. Djuren lever vilt i det paradisiska kustlandskapet, som är kännetecknas av klippor och stenblock som varit utsatt för århundraden av erosion. Området är perfekt för långa promenader och vandringsturer, och med lite tur så kan man få syn på både fiskgjusar och vita storkar.

Kilometer av sandstrand
Längs Algarves 200 kilometer långa kustlinje finns en mängd stränder, som alla är mycket olika varandra. Några stränder är små, undangömda och svårtillgängliga, medan andra är stränder fulla av aktivitet, kommers och folkliv.

De har dock en sak gemensamt; den långsamt tvättade och mjuka sanden utan stenar. Klimatet är Medelhavsklimat på sitt bästa humör, med runt 15 grader om vintern och 30 grader om sommaren.

Om man skall framhäva några stränder i den västra delen av Algarve, så är det Praia da Rocha, Praia do Martinhal och Praia da Bordeira. Ilha de Faro i centrala Algarve är också mycket populär, och i den östra delen lockar Praia do Barril och Ilha de Tavira många badgäster, mycket tack vare den höga kvaliteten på sanden, men också på grund av den höga kvaliteten på kringliggande infrastruktur.

Algarve är ett tursitresmål med lång historia, och här vet man hur man tar hand om gästerna. Det är aldrig svårt att hitta ett riktigt bra hotell i Algarve, oavsett om det gäller all inclusive, eller om man bokar sin resa på egen hand.

Äta i Algarve
Algarve skall naturligtvis inte bara ses och upplevas. Algarve skall också smakas! De lokala smaksensationerna har oftast sitt ursprung i havet, och hela Algarve-kusten är känd i Europa som ett paradis för fisk- och skaldjursälskare. Här finner du några av Portugals bästa restauranger med havets läckerheter på menyn.

Närheten till havet avspeglar sig både i smak och urval, och området är speciellt känt för sina många klassiska fiskrätter, exempelvis den svarta dolkfisken Espada. Missa inte heller musslor inkokta i vitlök och olivolja, som bland annat serveras på Tico Tico i Quarteira. Det är en minnesvärd smakupplevelse för alla sinnen.

En annan portugisisk klassiker är färskfångad bläckfisk, som oftast serveras grillad eller friterad. Tillsammans med en flaska vin, ett gott bröd och lite portugisiskt kryddsmör är den en svårslagen kulinarisk läckerhet för alla som gillar bläckfisk.

Är man inte förtjust i fisk och skaldjur så finns dock tröst att hämta i Portugals inland. Bönderna producerar fantastiska, lokala matvaror som vildsvin eller kanin, och kockarna runt Algarve använder ofta lokala kryddor, honung, havssalt och en gnutta socker för att förstärka smaken av de läckra råvarorna.

Avsluta med en slurk av restaurangens egen citron-, apelsin- eller honungsdrink, men se upp med volymen. De är ofta starkare än vad vi är vana vid i Sverige!

En omgång golf
Man kan inte säga Algarve utan att nämna Algarves många golfbanor i världsklass.

Portugals sydvästra kust stoltserar med över 300 dagar solsken, och det gör Algarve till det perfekta resmålet om man har golf i sikte. Samtidigt ligger Algarve mot havet, vilket innebär att golfbanorna ofta är bortskämda med en svalkande havsbris. Det gör det tämligen angenämt att spela golf i Algarve, även mitt i högsäsongens bakande solsken.

Den långa kustlinjen har fler än 25 golfbanor, och samtliga ligger runt någon timmes bilresa från Faros internationella flygplats. Om du letar efter avkoppling med komfort, och möjligheten att slå en och annan golfboll mellan strandaktiviteterna, så är Algarve en god kandidat till den perfekta semesterresan!

Charterresor och billiga resor till Portugal

Avreseflygplatser till Algarvekusten

Inspiration till resan