Ett semesterort med simbassäng, solstolar och palmer i solnedgångens ljus.

All Inclusive-resor till Costa del sol

Billiga All Inclusive resor till Costa del sol

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Costa del sol

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Globales Pueblo Andaluz
Globales Pueblo Andaluz Trepersonersrum standard
Marbella 26. jun från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
10 178:- Välj
Hotel Palia Las Palomas
Hotel Palia Las Palomas Dubbelrum standard
Torremolinos 26. jun från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
10 319:- Välj
Palia La Roca
Palia La Roca Dubbelrum premium havsutsikt
Benalmadena 4. jul från Stockholm 7 nätter
All Inclusive
12 260:- Välj
Iberostar Málaga Playa
Iberostar Málaga Playa Dubbelrum B enkel (Double -B-)
Torrox 26. jun från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
15 185:- Välj
Sol Marbella Estepona Atalaya Park
Sol Marbella Estepona Atalaya Park Dubbelrum A havsutsikt (Sol Rum Sea View)
Estepona 6. jul från Göteborg 7 nätter
All Inclusive
16 783:- Välj
Iberostar Selection Marbella Coral Beach
Iberostar Selection Marbella Coral Beach Dubbelrum B delvis havsutsikt (Double Side Sea View -B-)
Costa del sol 13. jul från Köpenhamn 8 nätter
All Inclusive
36 588:- Välj
Bedöm resmål (25 omdömen)
4.6

Costa del Sol med all inclusive

Costa del Sol, kanske mer känt som solkusten, känner de allra flesta till – åtminstone de som trivs som fisken i vattnet när det kommer till sol, bad och härliga stränder.

Andalusien möter Medelhavet i Costa del Sol, och bjuder på mer än de flesta kan föreställa sig. Det är knappast svårt att hitta bra hotell med all inclusive på Costa del Sol – något som allt fler svenskar upptäckt på senare år.

Som svensk är man sällan bortskämd med det fina väder som Costa del Sol bjuder på, och oavsett om du gillar bad och avkoppling, eller om du vill ha fart och fläkt och fest på din semester, så kommer du garanterat att finna vad du söker i Costa del Sol.

Det stora område som ofta går under epitetet Solkusten, sträcker sig från Almeria i norr till staden Traifa i söder. Malaga brukar generellt räknas som turismens epicentrum längs kusten, och många gäster landar först på Malaga flygplats, innan turen sedan går vidare ut till något av Costa del Sols många vackra resmål.

Malaga är huvudstad i provinsen Malaga, och är Andalusiens näst största stad med över 600 000 invånare. Det härliga vädret har uppenbarligen smittat av sig på stadens befolkning, som är vida kända för sin utåtriktade gästvänlighet. Malaga är också känd som Picassos födelseort.

Förutom Malaga så nickar många svenskar igenkännande åt andra namn på populära resmål runt solkusten, såsom Marbella, Fuengirola, Benalmadena, Nerja, Ben, Torremolinos och Estepona.

Vatten, sand och folkliv
Som ett av Spaniens mest populära turistområden är hela Solkusten mycket välutvecklat, både när det gäller infrastruktur, aktiviteter och urval av hotell. Söker du en resa med all inclusive till Costa del Sol, så finns ett enormt utbud att välja mellan.

Den vackra stranden i El Bajondillo är Costa del Sol i ett nötskal. Den mjuka sanden sträcker sig ut i Medelhavet, och längs strandpromenaden finns gott om frestande barer och restauranger. strandpromenaden har förbindelse med hamnen i Benalmadena, där man finner ett livligt nattliv, gott om butiker och en uppsjö restauranger med i huvudsak spanska, kulinariska läckerheter på menyn.

La Carihuela är en bit av stranden som löper längs Torremolinos. Hit kan man åka tidigt på dagen och se orten vakna till liv när alla kaféerna öppnar. När man sedan blir lite hungrig kan man besöka någon chiringuitos som ser inbjudande ut. Det är strandrestauranger som serverar lite av varje, och främst med ingredienser från Medelhavet.

Torremolinos är i övrigt en stad med massor av prisvärda butiker, och inte minst ett riktig intensivt nattliv, populärt både bland spanjorer och bland turister. Det är svårt att inte raskt förälska sig i Torremolinos …

Skall man på jakt efter kändisar, så är Puerto Banus ett bra ställe att börja på. Här är det pärlor och paljetter för hela slanten. Vid marinan ligger den ena tiomiljonersbåten efter den andra, och hamnstråket är fullt av kaféer, restauranger och barer i världsklass. Blir man inte nöjd efter en dag här, så kan man avsluta kvällen på La Comedia – en av Puerto Banus äldsta och mest populära nattklubbar.

Nära Marbella ligger La Fontanilla, som är en svart sandstrand med en vacker strandpromenad. Den är lite mindre än El Bajondillo och kan ibland kännas en smula trång, speciellt i högsäsong. Om man kommer tidigt på dagen eller på morgonen, finns dock fina möjligheter att uppleva den härliga atmosfären utan alltför många besökare i området.

Njut av solen
För de som vill ha sol över hela kroppen, och bara inte får nog av de varma strålarna, finns Costa Natura, som ligger strax väster om Estepona. Här kan man låta plaggen falla till marken och blotta sina behag bäst man vill – något som inte är tillåtet på övriga stränder på solkusten. Costa Natura är världsberömt som Spaniens centrum för naturister och nakenbadare, men tänk på att solen skiner 325 dagar om året här. Glöm inte solkrämen innan du låter kläderna trilla av!

Costa del Sol är så rik på bra stränder, att det ibland kan vara väldigt svårt att välja. Få är emellertid så perfekta som Cabopino vid Marbella. Landmärket för denna strand är ett gammalt moriskt vakttorn, som ger området en sällsynt unik atmosfär tillsammans med de vackra sanddynerna och palmerna.

Den härliga stranden Nikki ligger också vid Marbella, och detta är ännu en fin möjlighet att stöta på någon rik och berömd. Europas jetset håller ofta till här, men området är stort och här finns plats till alla oavsett plånbok.

Fuengirola har seglat upp som något av en favorit för många skandinaver. Huvudattraktionen är en sju kilometer lång strand med en bedårande utsikt över det blå Medelhavet. Naturligtvis finns här gott om fart, fläkt och fest, fina restauranger och bra barer, och många besökare återvänder hit igen och igen, år efter år.

Upplev Solkusten
Trots sina många strandaktiviteter och fina väder är inte Costa del Sol bara sol och badsemester. Många passar på att göra en avstickare till Marocko på andra sidan vattnet. Tanger är en stad som är full av exotiska människor och med härliga dofter av kryddor från basaren.

Gibraltar, som egentligen tillhör Storbritannien, är också ett praktiskt utflyktsmål för dig som vill se lite mer än stranden på Costa del Sol. I Gibraltar kan du uppleva ett England i miniatyr – i det varma Andalusien – och här kan du bland annat handla tullfritt och spana in de speciella aporna som lever i flockar på Gibraltars klippor.

Palatset Alhambra från 1200-talet är absolut också värt ett besök. Det är otroligt vackert, och en utflykt till Alhambra, som ligger i Granada, är ett måste på varje semester i Costa del Sol.

Charterresor och billiga resor till Spanien

Avreseflygplatser till Costa del sol