Spanien med all inclusive

Spanien med all inclusive

Spanien har det mesta

Spanien är ett fantastiskt land full av upplevelser för alla, och bjuder på en värld av kulturella sevärdheter, ett svårslaget kök och möjlighet till all inclusive-resor året runt.

Storstadsliv i Spanien

Spanien har mängder av vackra och spännande städer som är värda att besöka och uppleva. Oavsett vilket hörn av landet man besöker, finner man lokala och unika upplevelser i respektive områdes spännande historia. Det är lätt att förälska sig i de olika delarna av landet, och här får du en liten inblick i några av landets största städer:

Madrid – Spaniens huvudstad får man naturligtvis inte missa, om man vill ha en inblick i landets spännande historia och vackra sevärdheter. Här finner du några av Spaniens bästa museer, arkitektur i världsklass, och självklart det spanska köket i alla dess former och färger. Staden bjuder tveklöst på landets bästa shopping-möjligheter, och här finns både internationella märkesvaror och lokala spanska favoriter i butikerna. Madrid är också hem till det spanska kungahuset, och säte för den spanska regeringen.

Barcelona – Spaniens näst största stad och motpolen till landets huvudstad Madrid, inte minst på grund av de politiska skillnaderna som historiskt sett alltid funnits mellan de två städerna.

Barcelona är en kuststad, där man på ett sätt upplever en mer avslappnad atmosfär, och här kan man hoppa i Medelhavets vågor direkt från stadens härliga strand. Barcelona har också ett stort urval tapasbarer, och här finns gott om hotell i alla prisklasser, och med bra möjligheter till all inclusive.

Valencia – Staden är speciellt känd för sin vackra arkitektur, och är en av Europas största hamnstäder. Området runt staden bjuder på ett annorlunda och mer lantligt kök än resten av landet. Här kan det bland annat rekommenderas att prova på den lokala favoriträtten paella med kanin, om man vill skämma bort smaklökarna med något annorlunda. Staden bjuder också ofta på många olika kulturella evenemang och har tidigare varit värd för Formel 1-lopp, tennisturneringen Valencia Open och kappseglingen America’s Cup.

Sevilla – Med stadens historia i bakhuvudet är det speciellt intressant att se katedralen i Sevilla, som är en av de största i världen, och den världsberömda upptäcktsresanden Christopher Columbus finns begraven här. Därutöver finns en uppsjö vackra och historiskt intressanta byggnader, som är både fascinerande att betrakta och samtidigt har en unik historia.

Svårslagen mat och dryck
Spaniens många olika regioner bjuder på unika matupplevelser för alla. Nationalkonceptet Tapas är självklart ett genomgående kännetecken för landet, men varierar alltid mycket beroende på vilken region man befinner sig i. Du kan dock alltid vara säker på att kvaliteten är bra i jämförelse med många tapasrestauranger i andra länder.

Missa inte gryträtten cocido från Madrid, paella från Valencia, och den läckra desserten creme catalana från Barcelona. Man ser kanske spanjorerna som en vinälskande folk, men många spanjorer dricker gärna ett glas god sherry till maten – en företeelse som återfinns över hela landet.

Naturligtvis finns i Spanien en stor vinproduktion, och det kan varmt rekommenderas att besöka en vingård eller två för att smaka på de läckra dropparna. Är du inte i närheten av en vingård, så finns dock andra lösningar. I Spanien finns massor med vinbarer, och speciellt i de större städerna är det nästa svårt att undvika ett gott glas vin.

Den spanska gästvänligheten
Spanjorerna och ett mycket gästvänligt folk och älskar att spendera tid tillsammans med sina vänner och sin familj. Detta sker oftast på en bar eller en restaurang, och därför är utelivet en stor del av landets kultur, speciellt i jämförelse med Sverige. Det varma klimatet som medger flanerande året runt gör naturligtvis inte saken sämre.

Befolkningen är som regel mycket patriotisk med avseende på den lokala region de kommer ifrån, och det kan vara stora politiska skillnader och åsikter beroende på var man är i landet.

Detta innebär att både språk och kultur kan skilja sig väsentligt från region till region, vilket naturligtvis inte är någon nackdel. Tvärtom så gör det Spanien till ett väldigt annorlunda och intressant land att resa i, då de olika delarna av landet är just så väldigt olika varandra.

Gott om övernattningsmöjligheter
Spanien bjuder på gott om bra hotell och andra övernattningsmöjligheter, som både kan bokas och planeras själv, men som också kan beställas som all inclusive-resor till alla regioner och städer i hela landet.

All inclusive ferie i Spanien

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.