Ett semesterort med simbassäng, solstolar och palmer i solnedgångens ljus.

Resor till Costa del sol

I generationer har en charterresa till Costa del Sol – Solkusten – stått högt upp på önskelistan för många svenskar. Här finner man nämligen alla ingredienser till en perfekt semester.

Billiga resor till Costa del sol

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Malmö

Billiga resor till Costa del sol

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

 • Malmö

Hotel Carmen Teresa
Hotel Carmen Teresa Dubbelrum
Torremolinos 28. maj från Stockholm 7 nätter
3 965:- Välj
Ona Valle Romano Golf & Resort
Ona Valle Romano Golf & Resort Trerumslägenhet
Estepona 6. jun från Stockholm 7 nätter
4 005:- Välj
Pierre & Vacances Benalmadena Principe
Pierre & Vacances Benalmadena Principe Lägenhet (1 sovrum)
Benalmadena 28. maj från Stockholm 7 nätter
4 388:- Välj
Manilva Sun Hotel Apartamentos
Manilva Sun Hotel Apartamentos Lägenhet med terrass (1 sovrum)
Manilva 28. maj från Stockholm 7 nätter
4 442:- Välj
Apartamentos Nuriasol
Apartamentos Nuriasol Lägenhet
Fuengirola 25. maj från Stockholm 7 nätter
4 519:- Välj
Hotel Mainake Costa del Sol
Hotel Mainake Costa del Sol Dubbelrum
Torre del Mar 28. maj från Stockholm 7 nätter
4 657:- Välj
El Capistrano Sur
El Capistrano Sur Rum med trädgård eller terrass (1 sovrum)
Nerja 29. maj från Stockholm 7 nätter
4 755:- Välj
Colina del Paraiso
Colina del Paraiso Lägenhet med balkong eller terrass (1 sovrum)
Costa del sol 11. jun från Stockholm 7 nätter
4 874:- Välj
Hotel Santa Rosa
Hotel Santa Rosa Standardrum
Torrox 23. maj från Köpenhamn 7 nätter
5 145:- Välj
Apartamentos El Toro
Apartamentos El Toro Lägenhet (1 sovrum)
Marbella 25. maj från Stockholm 7 nätter
5 413:- Välj
Bedöm resmål (86 omdömen)
4.5

Charmiga Costa del Sol

Säg namnet ”solkusten” eller Costa del Sol – och de inre bilderna väller fram – av strand, mjuk sand och skinande sol. För de allra flesta så handla just en charterresa till Costa del Sol om solen. Området tillhör ett av Spaniens soligaste, så namnet passar perfekt till den del av landet där Andalusien möter Medelhavet.

Solkusten är onekligen ett utav Spaniens mest kända turistområden, och det sträcker sig från Almeria i norr till Tarifa i söder. På den berömda kustlinjen ligger också Malaga, som är ett av de största dragplåstren i spansk turism. Tillsammans med de övriga destinationerna Marbella, Benalmadena, Fuengirola, Nerja, Ben, Torremolinos och Estepona är dessa de mest kända områdena av Costa del Sol.

Som turist så landar man ofta på Malagas flygplats, och man ser direkt att man har storsatsat på charterturismen. Besökare vill gärna på ett enkelt sätt ta sig runt i regionen, och det Spanien har investerat enorma summor i infrastrukturen för de tusentals resenärer som besöker området varje år.

Costa del Sol har också ett varierat och rikt utbud på spanska kulinariska läckerheter, och man får absolut inte missa ett besök på någon av de många fiskrestaurangerna i området, som ofta serverar färsk fisk och bläckfisk direkt från Medelhavet. Det spanska köket tillhör ett av världens mest populära, och maten är naturligtvis en stor del av en lyckad semester på Solkusten.

Strand, vatten och lek

325 dagar om året skiner solen på gästerna som ligger och njuter livet på Costa del Sols stränder. Vattnet är därför behagligt varmt mer eller mindre året runt, och det är kanske något man förväntar sig när man far iväg på en chartertur till Medelhavet.

Semester på Solkusten lockar turister från hela Europa och världen, och olika vattensporter är mycket populära bland besökarna. Här kan man snorkla, dyka, åka vattenskoter, vindsurfa eller prova på någon annan vattensport. Solkusten var en av de allra första charterdestinationerna i Spanien, och finns därför en välutvecklad turistmarknad med i princip alla typer av aktiviteter man kan tänka sig.

Semester på stranden är ren avslappning, och upplevelsen blir naturligtvis större ju bättre stranden är. Ett bra exempel är Cabopino precis invid Marbella. Den tillhör en av de absolut bästa stränderna längs hela Costa del Sol. Ett gammalt moriskt vakttorn kännetecknar området, och sten och sanddyner omringar och skyddar den fina sanden från vinden. Här finns också palmer som ger behaglig skugga under sommarens hetaste dagar.

En annan vacker strand är det romantiska sandparadiset Olaya del Saldillo. Här finns flertalet bra barer och restauranger som tillfredsställer de kräsnaste av smaklökar. Ett av dess kännetecken är de många kaktusarna som växer längs strandpromenaden, vilket gör området väldigt unikt.

I Marbella ligger den exklusiva stranden Nikki Beach – Spaniens svar på franska Saint-Tropez. Det är här man möter de rika och berömda – och också de som gärna vill vara rika och berömda! Här träffas Europas och Spaniens jetset-folk och njuter av stranden och sällskapet. På stranden finns populära hängmattor och solstolar och området är fullt av aktiviteter för alla åldrar. Bland annat spelas en hel beach volley på Nikki Beach.

Costa del Sol är varje strandälskares paradis och himmelrike, och antalet charterresor till området tycks stiga för varje år som går – och det är naturligtvis inte utan anledning.

Värt att se på Solkusten

Charterresenärer på Costa del Sol använder ofta semestern till att se den andra sidan av Medelhavet – Marocko. Det är ett fint tillfälle att uppleva det framåtsträvande nordafrikanska landet, exempelvis med en dagstur till Tanger. Staden är gemytlig och folklig med sin livliga basar, sina spännande dofter och dess exotiska människor.

En tur till Solkusten kan också innehålla en utflykt till Gibraltar. Det är ett litet stycke England på den spanska kusten. Här kan du betala med brittiska pund, handla tax-free och självklart se de speciella aporna som lever på Gibraltar-klippan.

Många kryddar också sin charterresa med en tur till Granada, som vittnar om en tid då de nordafrikanska morerna regerade Spanien. En annan sevärdhet är Alhambra – palatsområdet som byggdes för att övervaka Granada, och som restes i sin nuvarande form på 1200-tallet. Det är ett historiskt intressant område och här finns en mängd sevärdheter som man som charterturist sällan får möjligheten att beskåda.

Städer och områden på Solkusten

Precis ute vid Medelhavets blå vatten ligger storstaden Malaga. Den gamla staden har massor av historisk och intressant arkitektur, från slott och borgar till uråldriga kyrkor. Det är en mycket vacker stad, och här föddes den världsberömda konstnären Picasso.

Barnfamiljerna brukar uppskatta Benalmadena, som ligger nära Torremolinos, där det finns en spännande vattenpark. Här finns fina och barnvänliga stränder och även ett litet tivoli. Alla former av aktiviteter finns också här, och en linbana tar dig raskt upp till bergen och är en uppskattad upplevelse bland både stora och små.

Torremolinos är rikt på aktiviteter och här finns även många butiker. Stranden är ett livligt område både på dagen och på kvällen, och här finner du flera fina restauranger. Staden har även ett vidunderligt nattliv, och här finns både stillsam romantik och ett intensivt nattliv som först klingar av i gryningen – om man så vill. Om man är intresserad av djur och natur, så finns här också en spännande krokodilpark – garanterat en minnesvärd upplevelse för både stora och små.

Traditionellt sett har Fuengirola lockat danskar, svenskar och norrmän. Kanske beror det på den över sju kilometer långa stranden med sina härliga palmer och vackra utsikt ut över det azurblå Medelhavet. Området är välförsett med prisvänliga restauranger, barer och kaféer och här finns även ett livligt nattliv.

En charterresa till Costa del Sol kan sammanfattas med sin mångsidighet. Här finns något för alla, oavsett om man är ute efter sol, bad, kulturhistoria, shopping eller ett hett nattliv.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Costa del sol | Charterreiser til Costa del Sol

Andra resmål till Andalusien

Charterbolag med charterresor till Costa del sol

 • Billiga charterresor med Airtours
 • Billiga charterresor med Escapeaway
 • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
 • Billiga charterresor med Sunweb
 • Billiga charterresor med TripX
 • Billiga charterresor med Ving