Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Amsterdam

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 395:- Från 3 125:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Amsterdam
Invånare
716.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Amsterdam.

Bästa restid

Top
Staden kan besökas året runt, men den behagligaste tiden är från mars till september.

Reselitteratur

Top
Lonely Planet Amsterdam

Kultur och underhållning

Top
Amsterdam har ett mycket rikt natt- och kulturliv. Inte minst stadens många muséer med de världsberömda målarna gör staden till ett kulturcentrum. Stadens nattliv är världsberömt för sina discotek och musikscener.

Övernattning / Hotell

Top
Amsterdam har mer än 27.000 hotellrum i många olika prisklasser, så det borde finnas nånting för varje smak. Staden har naturligtvis också ett vandrarhem och flera campingplatser i det närmaste området. Beställ hotell i Amsterdam här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxibilarna är dyra, så om man inte har bråttom eller skall långt är det bättre att ta en promenad längs kanalerna. De flesta ringer efter en taxi eller går till en taxihållplats för att få en bil. Man kan dock även vinka in en från gatan.

Övrig transport

Spårvagnar och metro utgör ryggraden i Amsterdams offentliga transportsystem. Båda är snabba, har en hög frekvens av avgångar och relativt billiga. Spårvagnslinje 20 kör till de flesta sevärdheterna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.