Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Ankara

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 605:- Från 2 455:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Ancyra
Invånare
2.890.025
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är hon 13.00 i Ankara.

Bästa restid

Top
Sommaren är inte en bra tidspunkt för ett besök i Ankara. Staden blir outhärdligt varm, och då den ligger inne i landet, kan man inte kyla sig i havet. Vår och höst är bra tidspunkter för ett storstadsbesök. På vintern kan det å andra sidan bli mycket kallt i Ankara.

Kultur och underhållning

Top
Ankara har många intressanta muséer och slott. Staden är också känd för sina kulturella arrangemang som ballet, teater, folkdans och klassiska konserter. I april finns det två internationella festivaler i staden. Det är Konst och Musikfestivalen och Barnens Festival.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av övernattningsmöjligheter i Ankara. Man hittar allt från ödmjuka pensionat till lyxhoteller. Man kan campa lite utanför staden, men faciliteterna är inte särskilt bra. En billig och utmärkt lösning är privat inkvartering. Beställ hotell i Ankara här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att hitta en taxi i Ankara, och det är billigt. Det körs dock inte alltid efter taxametret.

Övrig transport

Det finns spårvagnar i centrum av Ankara och ett bra lokalt bussnät. Man kan också åka med dolmus, som är en kollektiv taxi, som kör bestämda rutter.

Särskilda förhållanden

Top
På Mount Elmadag, som ligger nära Ankara, kan man åka skidor i vintersäsongen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.