Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Atlanta

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 8 347:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Downtown (Centrum) (Atlanta)
En stor del av Atlanta har återuppbyggdts efter borgerkrigen och den största delen av stadens centrum liknar nu en modern storstad, en stad där man till exempel kan besöka den berömda TV-stationen CNN´s huvudkvarter. Fortfarande finns dock en del efterlämningar från tidigare och i Downtown kan man finna the State Capitol från 1889, vilket är en av stadens mest anmärkningsvärda historiska byggnader. Det finns möjlighet att gå en rundtur i byggnaden, och här anordnas också diverse utställningar.
Stadsdelen Buckhead (Atlanta)
Buckhead är ett av Atlantas mera fashionabla kvarter med dyra hotell och restauranger, men det är också här man finner något av Atlantas vackraste arkitektur. Här står bland annat the Brookwood Railway Station från 1917, vilket är ett av landets sista tågpalats. I området finner man också the Cathedral of Christ the King från 1938, vilken också är en imonerande, estetisk upplevelse.
Stadsdelen Sweet Auburn (Atlanta)
Under många år var Sweet Auburn en stad i staden Atlanta. Det var här de svarta bodde, och de blev inte insläppta i det vita Atlanta. Så är det nu inte längre, men stadsdelen är fortfarande hemort för många afrikanska amerikaners liv och kultur, och här finns många intressanta platser att besöka. En plats som är värd att nämna är till exempel the African American Panoramic Experience, som har flera utställningar om områdets historia. Det är också här man finner the Martin Luther King Jr National Historic Site vilket byggdes för att ära Martin Luther King som föddes här 1929. Det finns möjlighet att gå en rundvandring i Martin Luther Kings barndomshem.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.