Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Auckland

Fakta

Top
Lokalt namn
Auckland
Invånare
992.00
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 22.00 i Auckland. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 24.00 i Auckland. (De har sommartid, när vi har vintertid.)

Bästa restid

Top
Staden kan med nöje besökas året runt. De varmaste månaderna er från november till april

Reselitteratur

Top
Lonely Planet Auckland

Kultur och underhållning

Top
I februari är det Woman festival i Auckland. I april är det Royal Easter Show, och i juli är det Rally of New Zeeland i Auckland.

Övernattning / Hotell

Top
I Auckland kan man stort sett hitta alla former utav övernattning. Norr om staden kan man hyra campingplatser och stugor. Inne i staden finns det allt från flerstjärnings till mellanklass- och billiga hotell. Det är heller inget problem att hitta ett guesthouse, B & B eller ett motell, liksom det inte är svårt att hitta vandrarhem eller hostels i staden. De är vanligtvis billiga och i rätt så gott skick. Beställ hotell i Auckland här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör många taxibilar runt på vägarna i Auckland. De kan vinkas in från gatan, och kör efter taxameter.

Övrig transport

De lokala bussarna i Auckland täcker stort sett hela staden och kör från morgon till kväll. Ytterligare finns det tåg, men nätet har endast två huvudlinjer, dvs staden är endast delvist täckt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.