Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Baños

Fakta

Top
Lokalt namn
Banos. Det finns flera ställen i Ecuador, som bär detta namn. Stället som beskrivs här är staden Banos nära Ambato söder om Quito.
Invånare
16.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 05.00 i Banos När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 06.00 i Banos

Bästa restid

Top
Banos kan besökas året om, men vill man undvika alldeles för mycket regn, är det bäst att komma i maj till september. I hela oktober är det fyrverkeri och parader, som skall hylla Nuestra Senora de Agua Santa, och den 16 oktober firas staden med en stor fest.

Kultur och underhållning

Top
Banos har mer nattliv än de flesta andra städer i samma storlek. Det finns barer och restauranger, och på helgen också en pena med folkmusik.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns hotell nästan över allt, så det är inte något problem att hitta ett rum i staden. Många hotell arrangerar turer runt i området, och lovar du att köpa en tur eller två, kan det hända att du får rummet billigare. Beställ hotell i Baños här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Det kör bussar till El Salado, men det går också att hyra en mountainbike och cykla i området.

Särskilda förhållanden

Top
En del lokala använder de termiska baden till att tvätta sig i. Bli inte förskräckt om en fullt påklädd indian plötsligt går upp i badet och börjar tvätta sig.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.