4 favoriter i Karibien – Hitta charterresor till Karibien

Hedda Bremer

Många förknippar Karibien med vita stränder, palmer och en avslappnad stämning. Naturligtvis spelar detta en viktig roll, men Karibien är också så mycket mer. Här skriver vi om våra 4 favoriter i Karibien och vi hoppas att du låter dig inspireras! Du hittar också billiga reseerbjudanden till de utvalda destinationerna.

Läs också: Kryssning i Karibien – var, när, hur…

Kuba

Kuba

Kubanerna har rytm och i huvudstaden Havanna får du essensen av kubanernas livsstil. Den livliga staden är allt annat än modern – här får du femtiotalsnostalgi i överflöd.

I Havannas svettiga barer dansas son, merengue och chachacha, och jazz och salsamusik strömmar ut från högtalarna, tillsammans med karibiska och afrokubanska rytmer. På Bacardi-rommens ursprungsö blomstrar livsglädjen till ljudet av steeldrums och amerikanska bilar från 1950- och 60-talet fyller gatubilden.

Utanför städerna får du kilometer på kilometer med vita sandstränder, palmer och det karibiska havet. Kubas tropiska klimat är behagligt och vattnet är aldrig under 25 grader.

I centrala Kuba finns staden Trinidad som har bevarat sitt koloniala utseende och har stora hus och breda gator i nästen europeisk stil. Här hittar du också Kubas största kyrka och interessanta museer.

Om du åker till Kubas näststörsta stad Santiago de Cuba får du både kultur och historia. Här föddes Fidel Castro och staden bjuder på museer, gallerier, teatrar, barer och kyrkor.

På den östra delen av Kuba ligger Baracoa och i detta området hittar du landets största flod Toa, tillsammans med kokosnötspalmer, vattenfall och raviner. Baracoa var Kubas första huvudstad och det var i det här området som spanjorerna slog sig ner då de ankom till Kuba. Oavsett var på Kuba du väljer att tillbringa din semester så garanteras du en unik atmosfär och stämning.

Charterresor till Kuba

Paseo Habana
HavannaPaseo HabanaKuba (7 nätter)Dubbelrum ( 1 eller 2 sängar)
15 156:-Sök
Palacio Marques de San Felipe y Santiago de Bejuca
HavannaPalacio Marques de San Felipe y Santiago de BejucaKuba (7 nätter)Dubbelrum ( 1 eller 2 sängar)
15 778:-Sök
Playa Vista Azul (ex. Ocean Vista Azul)
VaraderoPlaya Vista Azul (ex. Ocean Vista Azul)Kuba (7 nätter)All inclusiveDubbelrum - De Luxe
21 752:-Sök
Roc Barlovento
VaraderoRoc BarloventoKuba (7 nätter)All inclusiveDubbelrum (Dubbelsäng)
22 965:-Sök

Den dominikanska republiken

Den dominikanska republiken

Den dominikanska republiken har i tillägg till azurblått hav och fina stränder en rad sevärdheter, så här gäller det att välja det som frestar mest!

I de gamla universitetsbyggnaderna Convento de los Domenicos huserade tidigare Amerikas första universitet, som grundlades år 1538.

Om det är naturupplevelser du är ute efter så kan du söka upp Karibiens högsta punkt Pico Duarte, nationalparken Este, Gri-Gri-lagunen, insjön Enriqullo, grottsystemet Los Tres Ojos de Agua, Manatí Park Bávaro och Isla Catalina – för att nämna några.

I San Cristobal ligger El Pamier-grottorna, som blev fredade 1996. Reservatet har ett högt arkeologiskt värde på grund av de över 9 000 grottmålningarna som finns där. En av grottorna innehåller så många som 590 olika målningar.

Andra sevärdheter värda att nämna är bland annart den judiska kolonin och badorten Sosúa, fortet San Felipe, den botaniska trädgården i Santo Domingo, Jimenoa-vattenfallet, katedralen Basílica Menor de Santa Maria, konstnärsbyn Altos de Chavón och Museo del Hombre Dominicano.

Om du besöker  Den dominikanska republiken mellan december och mars kan du åka till Samaná-bukten. Dit kommer nämligen knölvalar för att para sig och föda, och du kan ta med ut på en av de lokala båtuthyrarnas valutflykter. Verkligen en upplevelse om du är där på rätt tidpunkt!

Charterresor till Den dominikanska republiken

Vista Sol Punta Cana Beach Resort & Spa
Punta CanaVista Sol Punta Cana Beach Resort & SpaDen dominikanska republiken (14 nätter)All inclusiveDubbelrum mot trädgården
15 795:-Sök
Riu Naiboa
Punta CanaRiu NaiboaDen dominikanska republiken (14 nätter)All inclusiveDubbelrum med balkong
17 195:-Sök
Be Live Collection Marien
Playa DoradaBe Live Collection MarienDen dominikanska republiken (14 nätter)All inclusiveDeluxe room
25 523:-Sök
Villa Taina
CabareteVilla TainaDen dominikanska republiken (14 nätter)Dubbelsäng STANDARD
25 534:-Sök
VH Gran Ventana Beach Resort All Inclusive
Playa DoradaVH Gran Ventana Beach Resort All InclusiveDen dominikanska republiken (21 nätter)All inclusiveDubbelsäng SUPERIOR
26 115:-Sök
Viva Wyndham Tangerine
CabareteViva Wyndham TangerineDen dominikanska republiken (21 nätter)All inclusiveSuperior Garden - 2 Queen Beds
26 850:-Sök

Trinidad och Tobago

Trinidad och Tobago

Trinidad och Tobago är Karibiens sydligaste öar, och här är naturen verkligen i sin egen klass! Paradisstränder, regnskog och ett rikt djurliv – dessa öar är värda ett besök. Tillsammans erbjuder öarna både romantiska vita stränder och storstadsupplevelser.

Trinidad är känd för att ha Karibiens största och mest färgrika karneval, och ön associeras ofta med calypso och rullande höfter.

Befolkningen är otroligt vänlig och lever efter ordspråket «Det vi inte hinner göra idag, hinner vi göra imorgon».

Lilla Tobago är den mindre av de två öarna och är en av de mest orörda i Karibien. Det verkar som om turistena ännu inte har fått upp ögonen för vackra Tobago.

Huvudstaden Scarborough påminner lite om en by och är otroligt trevlig, inte minst på grund av sin matmarknad som fungerar som byns mittpunkt.

Tobago har också en fantastisk regnskog, som är ett måste för fågelintresserade.

Charterresor till Trinidad och Tobago

Aruba

favoriter i karibien

Lilla vackra Aruba ligger rätt utanför Venezuelas kust, hör till Nederländerna och har varit bebodd sedan år 1000. Det lokala språket heter papiamento, men på ön pratar man också spanska, engelska och holländska (som är det officiella språket tillsammans med papiamento).

Aruba är först och främst känd för sina vackra stränder, men det finns nog av andra saker att göra om du vill ha en paus från stranden.

Av naturopplevelser kan vi nämna nationalparken Arikok, som faktiskt täcker över nästan 20 % av öns totala areal!

Huvudstaden Oranjestad är en unik blandning av gammalt och nytt, och är mycket charmerande med sina hus i olika färger. Staden är också känd för att erbjuda många bra shoppingmöjligheter.

Om du gillar vattensport kan vi rekommendera Palm/Eagle Beach, var du kan dyka vid vraket Pedernales, som blev träffat av en tysk ubåt 1942.

På öns nordkust hittar du Daimari Beach and Bay och här kan du bland annat ta del av arrangerade ridturer i vackra omgivningar.

Andra sevärdheter inkluderar bland annat Spanish Lagoon, California Lighthouse, Bubali Bird Sanctuary, vulkanformationen Hooiberg, grottan vid Guadirikiri och Casibari Rock Formations.

Charterresor till Aruba

Divi Village Golf & Beach Resort
ArubaDivi Village Golf & Beach ResortAruba (14 nätter)1-rumslägenhet
15 895:-Sök
Brickell Bay
ArubaBrickell BayAruba (14 nätter)Dubbelrum utan balkong
16 095:-Sök

Toppfoto (c) istockphoto / valio84sl
Kvinna på Kuba (c) istockphoto / Ratstuben
Apa (c) istockphoto / Splitcast
Strand (c) istockphoto / DebraLee Wiseberg
Hus på Aruba (c) istockphoto / SPradaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.