4 favoriter i Karibien

favoriter i karibien

Många förknippar Karibien med vita stränder, palmer och en avslappnad stämning. Naturligtvis spelar detta en viktig roll, men Karibien är också så mycket mer. Här skriver vi om våra 4 favoriter i Karibien och vi hoppas att du låter dig inspireras!

Läs också: Kryssning i Karibien – var, när, hur…

KubaKuba

Kubanerna har rytm och i huvudstaden Havanna får du essensen av kubanernas livsstil. Den livliga staden är allt annat än modern – här får du femtiotalsnostalgi i överflöd.

I Havannas svettiga barer dansas son, merengue och chachacha, och jazz och salsamusik strömmar ut från högtalarna, tillsammans med karibiska och afrokubanska rytmer. På Bacardi-rommens ursprungsö blomstrar livsglädjen till ljudet av steeldrums och amerikanska bilar från 1950- och 60-talet fyller gatubilden.

Utanför städerna får du kilometer på kilometer med vita sandstränder, palmer och det karibiska havet. Kubas tropiska klimat är behagligt och vattnet är aldrig under 25 grader.

I centrala Kuba finns staden Trinidad som har bevarat sitt koloniala utseende och har stora hus och breda gator i nästen europeisk stil. Här hittar du också Kubas största kyrka och interessanta museer.

Om du åker till Kubas näststörsta stad Santiago de Cuba får du både kultur och historia. Här föddes Fidel Castro och staden bjuder på museer, gallerier, teatrar, barer och kyrkor.

På den östra delen av Kuba ligger Baracoa och i detta området hittar du landets största flod Toa, tillsammans med kokosnötspalmer, vattenfall och raviner. Baracoa var Kubas första huvudstad och det var i det här området som spanjorerna slog sig ner då de ankom till Kuba. Oavsett var på Kuba du väljer att tillbringa din semester så garanteras du en unik atmosfär och stämning.

Charterresor till Kuba

HavannaPanamericano ResortKuba (9 dagar)6. feb frånn KöpenhamnDubbelrum med frukost
7 583:-Välj
HavannaBella HabanaKuba (9 dagar)6. feb frånn KöpenhamnDubbelrum med frukost
7 924:-Välj

Hittade du inte vad du letade efter? Sök efter charterresor här.

Den dominikanska republikenDen dominikanska republiken

Den dominikanska republiken har i tillägg till azurblått hav och fina stränder en rad sevärdheter, så här gäller det att välja det som frestar mest!

I de gamla universitetsbyggnaderna Convento de los Domenicos huserade tidigare Amerikas första universitet, som grundlades år 1538.

Om det är naturupplevelser du är ute efter så kan du söka upp Karibiens högsta punkt Pico Duarte, nationalparken Este, Gri-Gri-lagunen, insjön Enriqullo, grottsystemet Los Tres Ojos de Agua, Manatí Park Bávaro och Isla Catalina – för att nämna några.

I San Cristobal ligger El Pamier-grottorna, som blev fredade 1996. Reservatet har ett högt arkeologiskt värde på grund av de över 9 000 grottmålningarna som finns där. En av grottorna innehåller så många som 590 olika målningar.

Andra sevärdheter värda att nämna är bland annart den judiska kolonin och badorten Sosúa, fortet San Felipe, den botaniska trädgården i Santo Domingo, Jimenoa-vattenfallet, katedralen Basílica Menor de Santa Maria, konstnärsbyn Altos de Chavón och Museo del Hombre Dominicano.

Om du besöker  Den dominikanska republiken mellan december och mars kan du åka till Samaná-bukten. Dit kommer nämligen knölvalar för att para sig och föda, och du kan ta med ut på en av de lokala båtuthyrarnas valutflykter. Verkligen en upplevelse om du är där på rätt tidpunkt!

Charterresor till Den dominikanska republiken

Punta CanaKaribo Punta CanaDen dominikanska republiken (15 dagar)15. mar frånn Stockholm1-rumslägenhet
8 350:-Välj
Puerto PlataPuerto Plata VillageDen dominikanska republiken (15 dagar)22. feb frånn StockholmDubbelrum
8 898:-Välj
Puerto PlataAgualina Kite ResortDen dominikanska republiken (15 dagar)23. feb frånn KöpenhamnDubbelrum
10 648:-Välj
Playa DoradaBlueBay Villas DoradasDen dominikanska republiken (10 dagar)24. apr frånn StockholmDubbelrum med All inclusive
10 681:-Välj
Juan DolioCoral Costa Caribe Resort & SpaDen dominikanska republiken (15 dagar)15. feb frånn StockholmDubbelrum
11 499:-Välj
Punta CanaWhala! Bávaro HotelDen dominikanska republiken (15 dagar)15. feb frånn StockholmDubbelrum superior med balkong
13 399:-Välj

Hittade du inte vad du letade efter? Sök efter charterresor här.

Trinidad och TobagoTrinidad och Tobago

Trinidad och Tobago är Karibiens sydligaste öar, och här är naturen verkligen i sin egen klass! Paradisstränder, regnskog och ett rikt djurliv – dessa öar är värda ett besök. Tillsammans erbjuder öarna både romantiska vita stränder och storstadsupplevelser.

Trinidad är känd för att ha Karibiens största och mest färgrika karneval, och ön associeras ofta med calypso och rullande höfter.

Befolkningen är otroligt vänlig och lever efter ordspråket «Det vi inte hinner göra idag, hinner vi göra imorgon».

Lilla Tobago är den mindre av de två öarna och är en av de mest orörda i Karibien. Det verkar som om turistena ännu inte har fått upp ögonen för vackra Tobago.

Huvudstaden Scarborough påminner lite om en by och är otroligt trevlig, inte minst på grund av sin matmarknad som fungerar som byns mittpunkt.

Tobago har också en fantastisk regnskog, som är ett måste för fågelintresserade.

Charterresor till Trinidad och Tobago

Beklagar, vi hittade inte de erbjudanden du sökte. Søk resor här.
https://www.travelmarket.se/charterresor.cfm

Hittade du inte vad du letade efter? Sök efter charterresor här.

favoriter i karibienAruba

Lilla vackra Aruba ligger rätt utanför Venezuelas kust, hör till Nederländerna och har varit bebodd sedan år 1000. Det lokala språket heter papiamento, men på ön pratar man också spanska, engelska och holländska (som är det officiella språket tillsammans med papiamento).

Aruba är först och främst känd för sina vackra stränder, men det finns nog av andra saker att göra om du vill ha en paus från stranden.

Av naturopplevelser kan vi nämna nationalparken Arikok, som faktiskt täcker över nästan 20 % av öns totala areal!

Huvudstaden Oranjestad är en unik blandning av gammalt och nytt, och är mycket charmerande med sina hus i olika färger. Staden är också känd för att erbjuda många bra shoppingmöjligheter.

Om du gillar vattensport kan vi rekommendera Palm/Eagle Beach, var du kan dyka vid vraket Pedernales, som blev träffat av en tysk ubåt 1942.

På öns nordkust hittar du Daimari Beach and Bay och här kan du bland annat ta del av arrangerade ridturer i vackra omgivningar.

Andra sevärdheter inkluderar bland annat Spanish Lagoon, California Lighthouse, Bubali Bird Sanctuary, vulkanformationen Hooiberg, grottan vid Guadirikiri och Casibari Rock Formations.

Charterresor till Aruba

ArubaThe MillAruba (8 dagar)4. sep frånn KöpenhamnStudio
11 905:-Välj
ArubaDivi VillageAruba (8 dagar)10. jan frånn Stockholm1-rumslägenhet
14 103:-Välj

Hittade du inte vad du letade efter? Sök efter charterresor här.

Toppfoto (c) istockphoto / valio84sl
Kvinna på Kuba (c) istockphoto / Ratstuben
Apa (c) istockphoto / Splitcast
Strand (c) istockphoto / DebraLee Wiseberg
Hus på Aruba (c) istockphoto / SPrada