7 spektakulära pooler som är värda att resa till – få inspiration här

Hedda Bremer

Drömmer du om att bada bland skyskrapor, träd eller fjäll, eller kan du tänka dig att dyka i världens djupaste pool? Om du har lust att drömma dig bort till exotiska platser ska du ta en titt på den här listan som innehåller 7 spektakulära pooler från Kirgisistan, Kina, Belgien, Bali, Schweiz, Singapore och Italien. Varje pool är unik med det gemensamma att de kan ge dig en badupplevelse utöver det vanliga. Kanske hittar du inspiration till din nästa resa här?

NEMO33, Belgien

NEMO33

NEMO33 ligger i Bryssel i Belgien och är med sina 35 meter en av världens djupaste pooler. Den är byggt 2004 och temperaturen ligger på 33 grader, tack vare en stor mängd solcellspaneler. Poolen fylls av runt 2,5 miljoner liter vatten och har naturligt nog blivit ett favoritställe för folk som älskar att dyka. Här erbjuds dykkurser till både nybörjare och mer erfarna dykare. Om du vill läsa mer och se fler bilder av NEMO33 kan du klicka här.
 

The Cambrian Hotel Adelboden, Schweiz

spektakulära pooler

The Cambrian Hotel Adelboden har panoramautsikt mot de schweiziska alperna. I hotellets pool kan du lyssna till tystanden och njuta av synen av alptoppar mot blå himmel. Här kan du verkligen ladda batterierna! Läs mer om hotellet här.
 

Marina Bay Sands, Singapore

Marina Bay Sands

Lockar det med en simtur 57 våningar ovan marken? Denna så kallade ”evighetspool” ligger på taket av Marina Bay Sands Hotel i Singapore och kan användas av hotellets gäster. Här får du verkligen en urban badupplevelse! Poolen rekommenderas till dig som hellre vill se skyskrapor än plamer när du badar och som inte är rädd för höjder. Läs mer om Marina Bay Sands Hotel här.

Beijing National Aquatics Center, Kina

Beijing National Aquatics Center

Byggandet av Beijing National Aquatics Center påbörjades 2003, stod färdig i förbindelse med sommar-OS 2008 och har en total yta på 65 000 kvadratmeter. Vattenkuben, som den också kallas, ligger nära på Beijing National Stadium. Kuben är lätt att känna igen på grund av de karaktäristiska bubblorna som ska symbolisera vatten och som ser mest imponerande ut från utsidan. Om du vill läsa mer om Beijing National Aquatics Center kan du klicka här.
 

Ubud Hanging Gardens Hotel, Bali

pool ubud

Detta världsberömda och vackra poolkomplexet hittar du på Bali-hotellet Ubud Hanging Gardens. Här kan du verkligen slappna av i exotiska omgivningar och låta hotellets anställda passa upp dig vid poolkanten. Poolen består av två olika nivåer, är gjord utav sten och ger dig en känsla av att vara ett med naturen. Detta lilla paradis är absolut värt ett besök om du ska till Bali. Om du vill läsa mer om Bali kan du klicka här.
 

Bisjkek, Kirgisistan

pool

Inte många svenskar har besökt Kirgisistan, men landet har mycket att bjuda på! Orörda slätter, vackra berg och spännande kultur är bara några saker av vad du kan uppleva i bergiga Kirgisistan. Vad sägs om ett bad med utsikt mot snötäckta berg? Om du vill läsa mer om detta vackra land kan du klicka här.. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Y-40, Montegrotto Terme, Italien

spektakulära pooler

Då Y-40 (”The Deep Joy”) öppnade i juni 2014 fick det beteckningen som världens djupaste pool av Guinness rekordbok. Y-40 är 42 meter djup på den djupaste punkten, har olika nivåer och innehåller bland annat grottor och en genomskinlig tunnel som man kan gå igenom. Poolen ligger i Padova i Italien och ligger i anknytning till Hotel Terme Millepini.

Toppfoto (c) istockphoto / zhaojiankang
Foto av The Cambrian (c) The Cambrian Hotel Adelboden
Foto av NEMO33 (c) NEMO33
Foto av Marina Bay Sands (c) istockphoto / tobiasjo
Foto av Beijing National Aquatics Center (c) istockphoto / fototrav
Foto av basseng i Ubud (c) istockphoto / zxvisual
Foto av basseng i Bisjkek (c) istockphoto / ertyo5
Foto av Y-40 (c) Fabio FeroliLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.