utflykter i danmark

9 fantastiska utflykter i Danmark

Travelmarket
Danmark är så mycket mer än bara shopping i Köpenhamn och för att ge några alternativ till en shoppingutflykt har vi skapat nedanstående lista med 9 trevliga utflyktsmål i Danmark.

Det finns något för alla smaker och även om du vill tillbringa mer än en dag i Danmark – det är bara att kombinera de olika utflyktmålen eller tillbringa mer tid på den platsen som intresserar dig mest.

Utflykt 1: Tre konstmuseer i Köpenhamn med omnejd (max ca 40 minuter från Köpenhamn)
Statens Museum for kunst ligger i en imponerande byggnad från 1896 och innehåller konst från de senaste 700 åren. Museet har både fasta och tillfälliga utställningar. Samlingarna i Glyptoteket är baserade på Carl Jacobsens (sonen till Carlsberg-bryggeriets grundare) konstanskaffningar och inkluderar främst skulpturer. Själva byggnaden och atmosfären i museet är värt ett besök i sig. Arken i Ishøj utanför Köpenhamn fokuserar främst på modern konst.

utflykter i danmarkUtflykt 2: Släpp loss barnet i dig! (max ca 20 minuter från Köpenhamn)
Njut av en heldag på Tivoli som är så mycket mer än bara en nöjespark – hit kommer köpenhamnarna för att njuta av solen, äta på de många restaurangerna eller bara insupa den speciella atmosfär som finns här. På Köpenhamns zoo kan du se allt från isbjörnar och pingviner till giraffer och elefanter, och om du har tur kan du se skymten av den tasmanska djävulen. Andra barnvänliga alternativ är Experimentarium och Planetarium.

Utflykt 3: Längs Strandvejen version I. (max ca 30 minuter från Köpenhamn)
Akvariet Den blå planet ligger precis vid Köpenhamns flygplats Kastrup och är ett lämpligt första stopp på vägen. Världens äldsta nöjespark Bakken grudlagd redan 1583, finns längre norrut på Strandvejen och har gratis inträde. Avsluta dagen med ett dopp på Bellevue Strandbad.

Utflykt 4: Längs Strandvejen version II. (max ca 45 minuter från Köpenhamn)
Hälsa först på hemma hos den världsberömda danska författaren Karen Blixen i Rungsted Kyst och fika sedan på Louisiana, ett av Europas mest kända museum för modern konst.

utflykt danmarkUtflykt 5: Fiskebyar och salta bad (ca 60 minuter från Köpenhamn)
Norra delen av Själlands kallas för Danmarks riviera och körturen från Helsingör västerut är imponerande. I Hornbæk kan man fynda kläder och accessoarer hos Ilse Jacobsen, Gilleleje är en autentisk gammal fiskeby, Tisvildeleje erbjuder en fantastisk strand och ett äkta danskat badhotell medan du i Hundested kan besöka sandfestivalen.

Utflykt 6: Slott, herresäten eller gå i kloster (ca 40 minuter från Köpenhamn)
I Hillerød hittar du Frederiksborg slott som ursprungligen uppfördes 1560 och i slottet huserar även Danmarks Nationalhistoriska museum. I närheten finns även Fredensborg slott där du kan hälsa på hemma hos Mary och Frederik, eftersom de använder en del av slottet som sitt weekendhem. Avsluta med ett besök på Esrum kloster från 1300-talet.

Utflykt 7: Sällskapsresan för 1000 år sedan (ca 50 minuter från Köpenhamn)
Ta riktning västerut från Köpenhamn och besök Roskilde som har två sevärdheter värda ett besök: vikingaskeppen och domkyrkan i Roskilde. Vikingaskeppsmuseet lär dig allt om båtfart och vikingaskeppen med sin speciella utformning. Domkyrkan i Roskilde är den kyrka i världen som ha flest kungar och drottningar begravda i sig:21 kungar och 18 drottningar.

utflykt mons klintUtflykt 8: Ön Møn (ca 100 minuter från Köpenhamn)
På den pittoreska ön Møn finns den kända Møns klint, som är en kritklippa på upp till 143 m. Klippan skapades under Krita-perioden och är en ovanlig syn i Skandinavien. Speciellt vattnet nedan om klippan får en fantastisk färg. Vid klippan finns även ett geocenter. Den medeltida staden Stege ligger också på Møn och norr om Møns klint ligger Liselunds slott, som är det enda slottet i världen med halmtak.

Utflykt 9: En heldag på ön Lolland (ca 120 min från Köpenhamn)
På ön Lolland kan du bland annat besöka Knuthenborg Safaripark eller äventyrsbadet Lalandia. Har du lite extra tid kan du till och med ta färjan över till Tyskland!

Hitta hotell och flygbiljetter till Köpenhamn på Travelmarket och upplev ett annorlunda Danmark!

Toppfoto (c) istockphoto / Michal Krakowiak
Tivoli (c) istockphoto / shishic
Gilleleje (c) istockphoto / Bigandt_Photography
Møns klint (c) istockphoto / Bigandt_Photography

 

Hitta resan till Danmark här

Hitta inspiration till Danmark härLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.