storstäder

Topp 10-listan – storstäder

Travelmarket
Storstadsresor blir allt mer populärt och det är väl inte så konstigt eftersom de har mycket att erbjuda och flygbiljetterna dit har blivit mycket billiga.

Storstadsresor är perfekta för en lång weekend, speciellt till våren när luften blir friskare och stadens parker spricker ut i blom och sedan igen när hösten kommer och när luften blir svalare och det är lång tid till nästa ordentliga semester.

I storstäder finns det alltid något att göra och något att se på. Går man inte på museum, till konserter eller på marknader, så kan man sätta sig på en bänk eller på ett café och betrakta stadens liv. Varje stad har sitt eget liv och sin egen själ.

Här hittar du en lista över svenskarnas storstadsfavoriter. Kika på dessa och se om det är något som frestar.

Billiga flyg kan du alltid hitta på Travelmarket, billiga hotell likaså! Paketresor hittar du om du söker i paketresor eller så kan du välja att söka flyg och hotell var för sig.

1. Köpenhamn: Vårt sydliga grannlands huvudstad bjuder på hygge, smörrebröd, design, shopping, gastronomiska upplevelser och mycket, mycket mer. Ta en båttur runt stadens kanaler, hyr en cykel och utforska på egen hand eller sätt dig bara till ro ett av de många mysiga caféerna och se de trendmedvetna köpenhamnarna gå förbi.

2. Barcelona: En modern världsstad med anor från då Barcelona storstadden blev anlagt under romartiden, vackra medelhavsområden och vacker arkitektur från 2000-talet. Barcelona har en mäktig kulturrikedom och ligger i framkant med nytidens konstnärliga tendenser.

3. New York: Den ultimativa storstaden! Vilken sorts storstad önskar du? I New York kan ni hitta allt: shoppingsemester, backpackingresa, semester med barn, romantisk semester, konst- och kulturliv. Gör weekenden lite längre och stanna lite fler dagar!

4. Nice: Den största staden på Côte d’Azur, en stad för livsnjutare. Njut av den franska kokkonsten, strosa runt på marknaderna och hitta fantastiskt goda råvaror, ligg på stranden och njut av en cocktail i handen eller kom ned till en av stadens berömda festivaler.

5. London: Vad vill du ha? Mode, kunst, musik, historia, nattliv? Swinging London har allt och det är ingen risk för att du blir färdig med London på en resa. Till London kan man resa igen och igen och igen och fortfarande hitta nya saker att göra.

6. Paris: Romantik längs Seine, Storstäder nattklubbarna på Montmartre, ett favoritcafé i Latinkvarteren, konstnärerna på gatan och världskänd konst i Louvren. Res till Paris och bli förälskad. I Paris.

7. Aten: Från att ha varit en stökig och rörig stad för många turister, har Aten fått en rejäl ansiktslyftning de senaste åren. Nu ser man från Akropolis ut över en rikare, mer sofistikerad, modern storstad.

8. Rom: Rom är forntid och nutid och på samma gång en världsstad och mycket italiensk. Storslagna byggnadsverk och monument från Antiken, Medeltiden och Renässansen, som blandar sig bland cafeér, modeaffärer och gatumarknader.

9. Prag: Staden var öl är billigare än vatten! Staden med Karlsbron och Pragborgen erbjuder dock mycket mer än bara öl, och du kan se fram emot att både bli berikad på ett kulturellt och intellektuellt plan – visste du t.ex. att Franz Kafka är född här?

10. Istanbul: Europas port till Asien, Istanbul storstadvar gammalt möter nytt. Låt dig förföras av mystik, orientaliska inslag och kryddor. Passa på att resa på våren och hösten när vädret är behagligt men inte för varmt och besök kulturskatterna Hagia Sofia, Den blå moskéen och basarerna för shopping av alla dess slag.

Vi hoppas att du fått litet inspiration och att du hittar billiga resor till dessa underbara storstäder!

Toppfoto (c) istockphoto / narvikk
Barcelona (c) istockphoto / fazon1
Paris (c) istockphoto / IPGGutenbergUKLtd
Istanbul (c) istockphoto / MasterLu

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.