Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Brasília

- Välj område -

Sevärdheter

Metropolitan katedralen (Brasília)
Ceradral Metropolitana är inte som de flesta kyrkor, men absolut värt ett besök. Katedralen ligger på Eixo Monumental och är utsmyckad med aluminiumsniglar. Kyrkans grundram är 16 böjda pelare och inne i kyrkan finns några fantastiska glasmålningar.
Naturområdet Estància de Agua de Itiquira (Brasília)
Estància de Agua de Itiquira är ett naturskönt område, ungefär 110 kilometer från Brasilia. Från en 170 meter hög utsiktspunkt, skådar man ut över en dal med skog, naturens egna kristallklara simbassänger och ett par barer och restauranger. Stället är perfekt, om man är trött på den metalliska och sterila huvudstaden.
TV-tornet (Brasília)
För att få en överblick över stadens unika planering är tv-tornet, som är öppet hela veckan, för de, som vågar ta turen 75 meter upp i luften. Härifrån kan man få en känsla av, att staden har blivit anlagd och inte har utvecklat sig på ett naturligt sätt. Om man ser efter noga, kan man se, att Brasilia har form av båge och pil.

Område och stadsguider

Område: 
• Amazonas
• Pantanal
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.