Sevärdheter Brasilien

- Välj område -
» Brasilien
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 6 504:- -
Charter (flyg+hotell) Från 8 685:- Från 9 634:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Brasilien

Djungelutflykt (Amazonas)
Som turist är det svårt att röra sig i delstatens huvudstad Manaus, utan att få erbjudande om turer i djungeln, till höger och vänster. De många snygga och färgrika broschyrerna håller sällan allt de lovar. I stället, bör du upp till minsta detalj försäkra dig om vad turen innebär. Insistera även på att få träffa guiden innan du betalar. En endags utflykt är inte nog om du vill se djungeln, eftersom transporttiden blir allt för lång och man inte alls kommer långt nog in i djungeln, för att den skall kunna bli intressant. Fyra dagar är ett rekommenderat minimum för en tur. Det är inte billigt att besöka djungeln i Amazonas och du har ingen garanti för att du kommer att se de djur du vill se, men på en längre tur är det nästan säkert. Ett billigare sätt att se djungeln på är att hyra en guide från Associacao dos Canoeiros (kanotguidernas förening). Turerna är primitiva i förhållande till turarrangörernas, men många föredrar dem, eftersom de är mera autentiska.
Flodbåtstur (Amazonas)
Den oframkomliga terrängen i djungeln resulterar i att den effektivaste transportformen är via floderna. De fallfärdiga pråmarna, som går på det komplicerade nät utav floder, är det ända sättet att komma fram på för lokalbefolkningen, medan det för turisterna, som ligger utsträckta i sina hängmattor, medan pråmen stilla puttrar framåt genom djungeln, har blivit en attraktion i sig själv. Från båtarna kan man iakttar livet vid flodstränderna, medan man ändå är nära lokalbefolkningen. I båtresorna inkluderas vanligtvis mat och dryck i priset. Det dyraste sättet att göra turerna på, är att ta en turistbåt, medan det är långt billigare att gå ombord på en fraktbåt och slå upp sin hängmatta där. Om du går en runda på hamnen i Manaus, kommer du nog att hitta en båt, som kan ta med dig mot Colombia eller Peru.
Marknad för konst och konsthantverk (Feira de Arte e Artesano) (Belo Horizonte)
Varje söndag förmiddag avhålls den underbara marknaden Avenida Afonso Pena. Här kan man köpa konsthantverk av hög kvalitet och smaka på de lokala specialiteterna inom mat och dryck. Även om man inte har tänkt sig att köpa något, bör man i alla fall ta en sväng förbi, eftersom stämningen verkligen är angenäm, och det finns massor att se på.
Parken i Belo Horizonte (Belo Horizonte)
Parken är ett enormt grönt och fridfullt område mitt i staden. Hit kommer Belo Horizontes invånare och för att ta en paus ifrån storstadens vibrerande puls. Palacio da Artes, som är en scen för olika kulturella arrangemang, är parkens absoluta höjdpunkt.
Staden Sabarà (Belo Horizonte)
Endast 25 kilometer sydost om Belo Horizonte ligger staden Sabarà, som under guldfebern var en av världens rikaste städer. Även om det inte finns skuggan av den rikedom i staden nu för tiden, avspeglas den svunna storheten fortfarande i hus, kyrkor, statyer och springbrunnar. Sabarà är en bild på den vansinniga guldfeberns flyktighet och är en intressant endagsutflykt från Belo Horizonte. Staden har även ett väldigt intressant guldmuseum (museu do ouro) med föremål från guldtiden.
Metropolitan katedralen (Brasília)
Ceradral Metropolitana är inte som de flesta kyrkor, men absolut värt ett besök. Katedralen ligger på Eixo Monumental och är utsmyckad med aluminiumsniglar. Kyrkans grundram är 16 böjda pelare och inne i kyrkan finns några fantastiska glasmålningar.
Naturområdet Estància de Agua de Itiquira (Brasília)
Estància de Agua de Itiquira är ett naturskönt område, ungefär 110 kilometer från Brasilia. Från en 170 meter hög utsiktspunkt, skådar man ut över en dal med skog, naturens egna kristallklara simbassänger och ett par barer och restauranger. Stället är perfekt, om man är trött på den metalliska och sterila huvudstaden.
TV-tornet (Brasília)
För att få en överblick över stadens unika planering är tv-tornet, som är öppet hela veckan, för de, som vågar ta turen 75 meter upp i luften. Härifrån kan man få en känsla av, att staden har blivit anlagd och inte har utvecklat sig på ett naturligt sätt. Om man ser efter noga, kan man se, att Brasilia har form av båge och pil.
Emilio Goeldi museet (Brasilien)
Museet ligger i staden Belem i delstaten Parà. Det är ett av de bästa i Brasilien och det ger en otroligt bra insyn i livet i Amazonasdjungeln. Museet har utmärkta utställningar om djur och plantor, men även om indianstammarna som lever i djungeln. Museet har utöver den traditionella utställningen även ett färskvattenakvarium och Sydamerikas bästa zoo med bland annat apor, jaguarer och gigantiska floduttrar.
Iguacu vattenfallen (Brasilien)
De gigantiska vattenfallen på gränsen mellan Argentina och Brasilien ligger lite bortom den normala gringorutten som går längs kusten, men är inte desto mindre en fantastisk upplevelse. Vattenfallen är placerade i den frodiga, tropiska regnskogen och vattnet forsar ner i alla vinklar så det hela tiden bildas små regnbågar. Fallen kan utforskas både från den brasilianska och den argentinska sidan och nationalparken, som de omges av, är tusentals färgrika fjärilars habitat. Porten till vattenfallen är byn Foz do Iguacu, varifrån det även är möjligt att ta en dagtrip till Paraguay. Det är bäst att besöka Iguacu mellan augusti och november. Mellan maj och juli är det så mycket vatten, så att det kan vara svårt att komma nära inpå vattenfallen.

Område och stadsguider

Område: 
• Amazonas
• Pantanal
Ort: 
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK