Två personer håller handen och springer längs med strandkanten i solnedgången.

Sevärdheter Bulgarien

Bulgarien

Badstäderna Sunny Beach och Golden Sands

– sol, sand, strand och vattenDe två badstäderna Zlátni pjásâci (Golden Sands) och Slâncev Brjag (Sunny Beach) är rena drömställen om man önskar en vällyckad badsemester i sällskap med den varma solen och en kylig drink. De två städerna drar varje sommar till sig massvis av turister, vilket man också kan utläsa av det faktum att städerna efterhand har fått engelska namn.

Balkanbergen

Balkanbergen, som skär sig genom Bulgarien, sträcker sig drygt 600 kilometer och når på sitt högsta ställe över 2000 meter.Bergen lämpar sig väl till längre utflykter och kan bjuda på mera annorlunda kulturella upplevelser än man till exempel upplever vid den turistmättade Svarta havskusten

Rila klostret

– Bulgariens berömda klosterI 1147 meters höjd inklämt mitt i de mäktiga Rilabergen ligger en av Bulgariens största turistattraktioner: Rila-klostret. Det enorma klostret var i många år Bulgariens religiösa och kulturella centrum och är förövrigt också i dag en helt enastående upplevelse. Den syn, som möter den tillresande, är en enorm fästningsanläggning byggd till att beskydda klostrets skatter mot områdets banditer. Men innanför är det en helt annan syn som möter en. Lätta luftiga sten- och träbyggnader och en stor öppen gård med en fantastisk utskit till de omgivande tinnarna gör tillsammans med den helt speciella ro och stämning, som härskar i området, ett besök i Rila-klostret helt oförglömligt.Det arrangeras utflykter till Rila-klostret från största delen av Bulgariens turiscenter.

Plovdiv

Monumentet för den Sovjetiska armén

Från Befriarekullen är det en fantastisk utsikt över Sofia. Kullen fungerade som monument för den sovjetiska armén, och flera av kullens träd är planterade av Juij Gagarin och andra ryska kosmonauter.

Plovdivs historiska stadsport

Plovdivs antika kan dateras tillbaka till 700-talet. Området omkring porten är också värt ett besök, för i dess omedelbara närhet ligger konsthantverkskvarteret, där en lång rad konstnärer bjuder ut sina varor direkt från sina verkstäder.

Sofia

Aleksandâr Nevski-katedralen

Sofias strålende varumärke. Aleksandâr Nevski-katedralen står med sina förgyllda kupoler som Sofias varumärke. Kyrkan är uppkallad efter en rysk general och är den största i sitt slag på Balkan. Det väldiga byggnadsverket stod färdigt i mitten på 1920-talet och ser lika fint ut inifrån som utifrån.

Dimitrov-mausoleum

– en kvarleva från gången tid Dimitrov-mausoleet uppfördes på sex dagar och sex nätter precis efter landets tidigare partiledare Georgi Dimitrovs död 1949. Mausoleet innehöll ända intill år 1989 Dimitrovs balsamerade lik, och även om mausoleet idag ligger oanvänt, är ett besök här en upplevelse för den historieintresserdae turisten.

Sofias eget kulturpalats

Sofias enorma kulturpalats byggdes under kommunismen och var ett försök på att skapa en plats där invånarna kunde mötas och dyrka utöva kultur aktiviteter. Och i motsats till så många andra av kommunismens skapelser, måste man säga att detta lyckades. Det enorma palatset innehåller caféer, bokhandlar, bingohallar och mycket annat.

Varna

Staden Varna

Varna är Bulgariens tredje största satd och innehåller mycket historia. Bland annat är en av Europas guldskatter utgrävd precis här. Staden upplever i dessa år en stor befolkningstillväxt, varför moderna höghus skjuter upp många ställen i den gamla staden. Satdens största aktivitet och inkomstkälla är dock i alla fall utan tvivel dess fördelaktiga placering vid Svarta havet.

Charter (flyg+hotell)
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här