Charterresor  till Bulgarien

Charterresor till Bulgarien

En billig charterresa till Bulgarien ger dig möjlighet att njuta en skön semester till priser långt under de normala.

Billiga resor till Bulgarien

Från Stockholm

Från Köpenhamn

Billiga resor till Bulgarien

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

Sunny Day Club Hotel
Sunny Day Club Hotel Dubbelrum
Sunny Beach, Svartahavetkusten, Bulgarien 30. sep från Stockholm 7 nätter
4 054:- Välj
Festa Pomorie Resort
Festa Pomorie Resort Studio (havsutsikt)
Pomorie, Svartahavetkusten, Bulgarien 30. sep från Stockholm 7 nätter
4 684:- Välj
Festa Panorama Hotel
Festa Panorama Hotel Dubbelrum (utsikt mot stad)
Nessebar, Svartahavetkusten, Bulgarien 30. sep från Stockholm 7 nätter
All Inclusive
5 596:- Välj
Hotel Bulgaria Burgas
Hotel Bulgaria Burgas Rum - 2 enkelsängar
Burgas, Svartahavetkusten, Bulgarien 30. sep från Stockholm 7 nätter
5 841:- Välj
Aqua Hotel Varna
Aqua Hotel Varna Rum - 2 enkelsängar
Varna, Svartahavetkusten, Bulgarien 19. okt från Köpenhamn 7 nätter
6 528:- Välj
Flamingo Grand
Flamingo Grand Studio med balkong eller terrass
Albena, Svartahavetkusten, Bulgarien 19. okt från Köpenhamn 7 nätter
6 643:- Välj
Bedöm resmål (85 omdömen)
4.4

Ta chansen – hitta en billig charterresa till Bulgarien

En billig charterresa till Bulgarien ger dig möjlighet att njuta en skön semester till priser långt under de normala.

Bulgarien är ett av Europas vackraste och mest exotiska länder. Landet ligger vid västra Svarta havets kust, och charterresor till Bulgarien har blivit allt mer populärt bland soltörstande svenskar. Det beror inte bara på att vädret för det mesta är strålande skönt under sommarhalvåret, utan också för att Bulgarien har en spännande kultur, ett vänligt och gästfritt folk, och inte minst ett utsökt kök. En extra bonus är naturligtvis att priserna normalt ligger 20 – 25 procent under svenska priser, beroende på växelkurs.

Med flyg till Bulgarien

Bulgarien har fyra internationella flygplatser; Sofia, Varna, Bourgas och Plovdiv. För gäster som reser till Svarta havets många härliga semesterorter är det Varna och Burgas som man oftast kommer i kontakt med.

De två flygplatserna ger dig direkt tillgång till en mängd billiga charterresor till Bulgarien, och som på så många andra charterdestinationer i Europa betalar du med Euro överallt i landet.

Charterlandet Bulgarien

Hela västkusten vid Svarta havet är ett pärlband av härliga semesterorter, som erbjuder alla typer av chartersemestrar till både unga och gamla, barnfamiljer, de nyförälskade eller singelresenären. Alla kan hitta sin egen perfekta kur- eller badort vid en resa till det soliga semesterlandet Bulgarien.

Den tredje största bulgariska staden vid Svarta Havet är Varna, och i folkmun kallas staden ofta för ”Svarta havets pärla”. Det är ett epitet som gör sig gott för Varna, som både vänder sig till charterturisten och till den kulturintresserade. I Varna finns gott om möjligheter att både gå och se en opera, besöka en jazz-festival eller bara njuta av stämningsfull musik på någon av Varnas många barer.

Ett av de kanske mest kända semesterresmålen är Sunny Beach. Här är det de unga och de ungdomliga som håller liv i luckan, och inte sällan festas det till gryningen. På stranden träffar man de man mötte i baren eller på diskoteket natten innan, och bestämmer kanske tid för en nästa date eller fest. Det ofta på stranden som man tillsammans med vänner eller nya bekanta planerar kvällens upptåg, som ofta utspelar sig i Varnas pulserande och världsberömda nattliv. Stranden lockar naturligtvis också med massor av aktiviteter och fina möjligheter till god mat och dryck.

Den sköna vita sandstranden ut till Svarta Havet skall upplevas, och vattentempen på omkring 26 grader gör det lätt och mycket behagligt att vara strandälskare.

På andra sidan bukten sträcker sig halvön ut i Svarta Havet, och här ligger den gamla staden Nessebar, som grundades av folkgrupper från Thrakien för omkring 3 200 år sedan. Staden har förändrats genom skiftande civilisationer många gånger genom historien, och Nessebar är som följd en mycket unik kulturpärla som inte får missas. Nessebar har inte helt oväntat varit listad på UNESCOs lista över världens kulturarv sedan 1983.

De gamla delarna av Nessebar är berömda för sina helt otroligt många och vackra kyrkor, som ligger utspridda över halvön. Går man mot söder, kommer man till nya Nessebar, som med sina fina hotell ger goda möjligheter att bo bekvämt och nära några av stadens mest kulturellt intressanta sevärdheter. Nya Nessebar har å andra sidan massor av möjligheter för barnfamiljer som önskar det bästa från Bulgarien – härliga stränder, gott om kulturhistoria, en livlig kommers och utsökt mat.

Strax över 20 kilometer från flygplatsen i Burgas ligger den historiska staden Pomorie. Staden är bland annat känd för sin saltutvinning från Pomorie-sjön, och de lindrande och välgörande egenskaper som sjöns lera sägs ha.

Bulgarien för alla

Oavsett om man vill ut i nattlivet, in till staden, upp på berget, ned till stranden eller i en helt annan riktning, så är Bulgarien en oslipad diamant som är underskattad av många charterresenärer.
Men skynda dig! Det dröjer inte länge innan andra upptäcker att landet erbjuder kvalitet på semestern – till ofattbart låga priser.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Bulgarien | Charterreiser til Bulgaria

Vanliga frågor om resor till Bulgarien

Från vilka flygplatser kan jag resa till Bulgarien?

Du kan resa till Bulgarien från följande flygplatser: Göteborg, Stockholm och Köpenhamn

Charterresor och billiga resor till Bulgarien

Charterbolag med charterresor till Bulgarien

  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
  • Billiga charterresor med Sunweb
  • Billiga charterresor med TripX
  • Billiga charterresor med TUI
  • Billiga charterresor med Ving

Hitta resan till Bulgarien här

Hitta inspiration till Bulgarien här

Läs mer på vår blogg