Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Calgary

Fakta

Top
Lokalt namn
Calgary
Invånare
900.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 04.00 i Calgary.

Bästa restid

Top
Calgary kan besökas året om. Klimatet är milt, inte minst på grund av Chinook-vindarna, som kan få temperaturen att skifta vålsamt under vintern. Snö kan falla ända in i maj månad, men många skidturister kommer hit för att åka skidor i Rocky Mountains, som ligger en timmas bilfärd bort.

Kultur och underhållning

Top
Om man är i Calgary i början av juli får man inte gå miste om den klassiska vildavestern-rodeon Calgary Stampede. Här kan man se cowboys på vilda tjurar och hästar, indianer, prärievagnkapplöpning och festlig atmosfär och uppträdanden. I februari går Calgary Winter Festival av stapeln med isskulpturer, vintersport och fest.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av bra logi i Calgary. Allt från 5-stjärniga hotell till gästgiverier, och campingplatser finns utanför staden. Tänk på att priserna stiger i höjden i början av juli, då det är Calgary Stampede Rodeo, och man bör därför beställa rum i mycket god tid i förväg eftersom det helt säkert är fullbokat under de 10 dagar rodeon äger rum. Beställ hotell i Calgary här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inte svårt att finna en taxi i Calgary, både Co-op Taxi, Checker Taxi och Associated Taxi har bilar här.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.