Resguide till Cameron Highlands

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden att besöka Cameron Highlands är utanför regnperioden mellan november och januari. Det fantastiska landskapet mister lite av sin charm om man är dyngsur.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 18.00 i Cameron Highlands. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 19.00 i Cameron Highlands.

Kultur och underhållning

Det finns många olika trekking rutter i Cameron Highlands, vars svårighetsgrad varierar. Det finns väldigt bra spår genom djungeln, där man kan uppleva ett varierande djur-och plantliv och de storslagna vattenfallen.

Övernattning / Hotell

Top
De billiga hotellen finns i Tanah Rata. Om man vill övernatta på ett av de många engelsk-inspirerade hotellen, så finns de utanför staden. På många av hotellen är den engelska stilen helt genomförd och det serveras varma scones och English breakfast. De engelska hotellen är dyra. Beställ hotell i Cameron Highlands här

Lokal transport

Top

Övrig transport

För att komma till Cameron Highlands kan man antingen välja att ta bus, tåg eller taxi. Bussen stannar i Tanah Rata. Om man tar tåget skall man stiga ur vid Tapah Roas och ta en taxi direkt upp i bergen, eller man kan ta en bus s vidare till Tapah Rata.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.