Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Cape Town

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 727:- Från 9 488:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Cape Town
Invånare
275.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Kapstaden.

Bästa restid

Top
Kapstaden kan besökas året om. I januari och februari, då det är sommar, är temperaturen i genomsnitt 25 grader, och under vintermånaderna, från juni till augusti är det ca 13 grader. I bergen och vid kusten kan det dock bli kallare, men klimatet är i allmänhet mycket behagligt och påminner och medelhavsklimat.

Reselitteratur

Top
Lonely Planet to Cape Town

Kultur och underhållning

Top
Man kan förkovra sig i alla typer av vattensport i Kapstaden, som ligger vid atlanten. Staden har också ett rikt utbud på teatrar, musik och festivaler året om. Vill man ha lugnare kulturella upplevelser, har staden också spännande museer såsom Old Townhouse, där det finns en fin samling av nederländska och flamländska målerier från 1700-talet.

Övernattning / Hotell

Top
Kapstaden erbjuder många olika former för logi. Staden har hotell i alla prisklasser, och man kan också finna många B&B och härbärgen. Det finns goda möjligheter för att campa lite utanför staden, och man kan också finna privata pensionat. Beställ hotell i Cape Town här

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan inte bara stoppa en taxi på gatan i Kapstaden, utan man måste beställa en från en hållplats. Chauffören förväntar sig 10 procent i dricks.

Övrig transport

Det går lokala bussar i Kapstaden, och det finns tågförbindelser med resten av Sydafrika. Det finns många kombitaxi, som kör över långa sträckor och är billiga, men inte helt ofarliga.

Särskilda förhållanden

Top
Den sydvästra Kap provinsen som Kapstaden ligger i är världsberömt för sina viner. Man kan besöka Stellenbosch, som är centrum för vinproduktionen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.