Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Caracas

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Caracas
Invånare
5.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 i Caracas.

Bästa restid

Top
Caracas är en attraktiv storstad året runt.

Kultur och underhållning

Top
Under i sort sett alla kvällar kan man hitta bra underhållning på något ställe i Caracas. Både teater och ballett har sina ställen i staden, och det finns bra diskotek och små intima jazzställen, ofta med kända namn på programmet. Under dagtimmarna är det tävlingar på stadens kapplöpningsbanor eller på den enorma baseballstadion, och har du tur är det också tjurfäktning på stadens stilfulla arena.

Övernattning / Hotell

Top
Caracas är det dyraste stället i landet att få ett hotellrum. Trots detta bör man överväga att ta ett av de dyrare alternativen, då de billigare hotellen ofta ligger i kvarter där det är farligt att färdas om kvällen. Beställ hotell i Caracas här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxi är en säker och ett tämligen billigt sätt att ta sig fram på. Men också dessa riskerar att fastna i de massiva trafikpropparna, som kan uppstå i Caracas.

Övrig transport

Man kan komma nästan vart man vill med buss. De är dock ofta långsamma, och sitter de väl fast i trafiken, är det snabbare att fortsätta till fots. Tunnelbanan är där i mot snabb och effektiv och fungerar från tidigt morgon till sen kväll. De täcker dock inte alla områden.

Särskilda förhållanden

Top
Caracas är dessvärre en av de städer i Sydamerika, som plågas av kriminalitet. Man bör ha några förhållningsregler. Befinn dig bara på platser där det är många människor och gå inte ensam om du kan undgå det. Undvik även områden runt busstationen. Klockor och smycken är det klok att låta ligga i hotellets förvaringsbox, och pengar bör bäras i magbälte. Ta taxi så snart du känner dig osäker på området. Det låter dråpligt, men tänker man sig lite för, så kan man faktiskt uppehålla sig i Caracas utan att det sker något som helst.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.