Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Centrala Österrike

Fakta

Top
Lokalt namn
Salyburgerland, Steiermark, Burgenland

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området i det centrala Österrike kan besökas året om. I sommarmånaderna kan man njuta av vädret och vandringarna i det vackra landskapet, medan man om vintern kan roa sig i de många skidorterna. Det centrala Österrike är en av de få platser i världen, där man kan åka skidor året om.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i det centrala Österrike.

Kultur och underhållning

I städerna i det centrala Österrike avhålls liksom i resten av landet en del festivaler och musikarrangemang året om. I juli och augusti avhålls till exempel det berömda festspelet i Salzburg. Här kan man uppleva gatuteater, konserter, teater och kabaréer. De storslagna slottskonserterna är en upplevelse för livet liksom uppförandet av Jedermann framför slottskyrkan i juli. Om hösten finns det flera stora marknadsfester i Salzburg. I staden Graz avhålls bland annat festival i mars och oktober. Under sommarens lopp är det Jazz- festival. Och för övrigt är Graz hemstad för Österrikes alternativa kulturella miljö.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna i det centrala Österrike finns det hotell i olika prisklasser. Dessutom finns det en del vandrarhem och B & B i området. Det centrala Österrike är även känt för att det finns många privata inkvarteringsmöjligheter i en trevlig atmosfär, där det ges möjlighet för att komma närmare inpå lokalbefolkningen. Beställ hotell i Centrala Österrike här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i området. De flesta kör med taxameter, men i de mindre städerna kan det finnas fasta priser för förutbestämda sträckor.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.