En färgglad tukan sitter på en gren med en frodig grön bakgrund.

Sevärdheter Costa Rica

Cartago

Staden Cartago

Cartago som ligger mitt i landet grundlades 1563. En jordbävning ödelade alla gamla byggnader. Cartago är utgångspunkt för turer till Irazú kratern och till Orosi dalen.

Costa Rica

Arenalvulkanen

Arenalvulkanen som ligger i den nordvästra delen av landet har varit särskilt aktiv sedan 1968, då flytande lava dödade åtskilliga människor. I dag är vulkanen lugnare, men den rör sig fortfarande och sprutar upp lava med jämna mellanrum.

Boca Barranca området

Boca Barranca ligger vid Stillahavskusten och är ett av landets mest eftertraktade surfställen. Platsen har en massa övernattningsställen och restauranger. Kommer man dit under regnperioden ska man inte låta sig skrämmas av att vattnet är kolsvart. Det är inte förorenat.

Braulio Carillo nationalpark

Parken ligger cirka 23 kilometer norr om San José och bjuder på inte mindre än fem olika slags skog, däribland regnskog. Man kan gå runt bland orkidéer och möta bland annat jaguarer och vildkatter.

Bungy jump vid Rio Colorado

En bit in i landet från Stillahavskusten, cirka en halv timmes bilväg västerut från San José kan man prova på bungy-jump. Fallet från bron ”Viejo Puente sobre el Rio Colorado” (den gamla bron över Colorado floden) är på 300 meter, så på väg ner har man gott om tid till att fundera över om man kommer överleva fallet.

Cahuita

Även vid Cahuita ligger det en nationalpark var man kan uppleva regnskog. Platsen är förutom det känd för sina attraktiva stränder där man kan ligga och snorkla och njuta av det vackra korallrevet

Chirripó nationalpark

I Chirripós nationalpark finns Costa Ricas högsta berg. Detta är dock kanske inte den största sevärdheten på stället eftersom man här, om man har tur, kan stöta på Latinamerikas största fågel, quetzalen.

Corcovado

Nationalparken Corcovado som ligger vid Península de Osa är absolut värt ett besök om man tycker om fåglar och färger. Parken har en stor färgsprakande koloni av purpurröda papegojor.

Mercado Central marknad

Mercado Central är en livlig marknad mitt i San José. Här kan man hitta allt från höns, fina lädervaror och uppleva en stämning som slår ut det mesta i staden. Om man är ute efter en billig måltid är Mercado Central det perfekta stället.

Monteverde området

I den nordvästra delen av Costa Rica ligger Monteverde, som är ett populärt turisttillhåll. Monteverde bjuder på trevliga vandringsstigar , en ostfabrik, en fjärilsdal och flera gallerier.

Museo Del Oro och Museo de Jade

Museo del Oro Precolombino har en överväldigande samling colombianska guldsmycken och Museo de Jade bjuder på världens största samling av jade skulpturer.

Nationalmuseet

Nationalmuseet i San José har en vacker arkeologisk samling från Costa Rica. Där finns bland annat kläder och möbler från kolonialtiden och en samling religiös konst. Nationalmuseet är nog det mest imponerande av huvudstadens alla museer.

Nationalteatern

Nationalteatern, Teatro Nacional är en av de mest imponerande byggnaderna i San José. Teatern byggdes på 1890-talet och man kan i dag kan man få se balletter, operor och framträdanden av landets symfoniorkester.

Península de Nicoya halvön

Detta område ligger i den nordvästra delen av landet ut mot Stilla havet. Det är ganska svårt att ta sig fram i området eftersom det inte finns några asfalterade vägar. När man når den fantastiska öde stranden som finns där är det dock värt mödan.

Poas vulkanen

23 kilometer norr om Alajuela ligger Poas nationalpark och Poas vulkan. Vulkanens krater är 1,5 kilometer bred. Där inne hittar man en brännande varm sjö, där vattnets färger växlar mellan turkost, grönt och grått. Den bästa tiden att åka till vulkanen är från maj till november.

Santa Rosa Nationalpark

Santa Rosa Nationalpark täcker ett stort område i den nordvästra delen av Costa Rica och bjuder på den största tropiska skogen i Mellanamerika. I parken beskyddas även de sista arterna av havssköldpaddor.

Tortuguero nationalpark

Tortuguero nationalpark som ligger vid den Karibiska kusten har ett fantastiskt rikt djurliv. En mängd fåglar, apor och ödlor I alla möjliga färger bor I parken. Parken är också hemstad för den gröna havssköldpaddan.

Boka dina sevärdheter här