Sevärdheter Costa Rica

- Välj ort -
» Costa Rica

Sevärdheter Costa Rica

Staden Cartago (Cartago)
Cartago som ligger mitt i landet grundlades 1563. En jordbävning ödelade alla gamla byggnader. Cartago är utgångspunkt för turer till Irazú kratern och till Orosi dalen.
Arenalvulkanen (Costa Rica)
Arenalvulkanen som ligger i den nordvästra delen av landet har varit särskilt aktiv sedan 1968, då flytande lava dödade åtskilliga människor. I dag är vulkanen lugnare, men den rör sig fortfarande och sprutar upp lava med jämna mellanrum.
Boca Barranca området (Costa Rica)
Boca Barranca ligger vid Stillahavskusten och är ett av landets mest eftertraktade surfställen. Platsen har en massa övernattningsställen och restauranger. Kommer man dit under regnperioden ska man inte låta sig skrämmas av att vattnet är kolsvart. Det är inte förorenat.
Braulio Carillo nationalpark (Costa Rica)
Parken ligger cirka 23 kilometer norr om San José och bjuder på inte mindre än fem olika slags skog, däribland regnskog. Man kan gå runt bland orkidéer och möta bland annat jaguarer och vildkatter.
Bungy jump vid Rio Colorado (Costa Rica)
En bit in i landet från Stillahavskusten, cirka en halv timmes bilväg västerut från San José kan man prova på bungy-jump. Fallet från bron "Viejo Puente sobre el Rio Colorado" (den gamla bron över Colorado floden) är på 300 meter, så på väg ner har man gott om tid till att fundera över om man kommer överleva fallet.
Cahuita (Costa Rica)
Även vid Cahuita ligger det en nationalpark var man kan uppleva regnskog. Platsen är förutom det känd för sina attraktiva stränder där man kan ligga och snorkla och njuta av det vackra korallrevet
Chirripó nationalpark (Costa Rica)
I Chirripós nationalpark finns Costa Ricas högsta berg. Detta är dock kanske inte den största sevärdheten på stället eftersom man här, om man har tur, kan stöta på Latinamerikas största fågel, quetzalen.
Corcovado (Costa Rica)
Nationalparken Corcovado som ligger vid Península de Osa är absolut värt ett besök om man tycker om fåglar och färger. Parken har en stor färgsprakande koloni av purpurröda papegojor.
Mercado Central marknad (Costa Rica)
Mercado Central är en livlig marknad mitt i San José. Här kan man hitta allt från höns, fina lädervaror och uppleva en stämning som slår ut det mesta i staden. Om man är ute efter en billig måltid är Mercado Central det perfekta stället.
Monteverde området (Costa Rica)
I den nordvästra delen av Costa Rica ligger Monteverde, som är ett populärt turisttillhåll. Monteverde bjuder på trevliga vandringsstigar , en ostfabrik, en fjärilsdal och flera gallerier.

Område och stadsguider

Ort: 
• Cartago

Hitta resan till Costa Rica här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK