Sevärdheter Cypern

» Cypern
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 1 697:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 2 365:- Från 3 575:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Cypern

Fiskarbyn Ayia Napa (Gazimagusa)
Det gamla fiskeläget Ayia Napia är i sig själv värt ett besök. Även om byn har blivit ett stort turistmål, har den bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär. Till glädje för både turister och ortsbefolkning. Bland byns sevärdigheter finns ett medeltida kloster och en kyrka från 1500-talet.
Landsbyn Dhernia (Gazimagusa)
I Dhernia finner man tre kyrkor, med den äldsta kyrkan Ayai Marina i spetsen. Den stammar från 1400-talet. Kyrkan är särdeles intressant på grund dess många ikoner.
Landsbyn Paralimini (Gazimagusa)
Landsbyn Paralimini är huvudstad för de turkiska trupperna som haft kontroll över halva cypern sedan 1974. Om man är intresserad i vackra sevärdigheter, bör man kika närmare på Jungru Marias Kyrka, som är från 1200-talet.
Ayios Lazaros kyrkan (Larnaka)
En av Larnakas största sevärdigheter är Ayios Lazaros kyrkan, som är byggd över Lazaros grav. Lazaros blev efter sin död återuppväckt av Jesus och reste sedan till Cypern, där han levde sina sista år innan sin slutgiltiga död. Kyrkan förvarar utsökta exempel på träsniderier från barocken.
Kition utgrävningen (Larnaka)
Där Larnaka ligger idag, låg på 1200-talet f Kr en stad som heter Kition. Staden har grävts ut och besökare kan bland annat se resterna av de imponerande väggarna tillverkade i gigantiska stenblock.
Larnaka fort (Larnaka)
Larnaka fort byggdes under början av 1600-talet och har sedan dess bland annat använts som fängelse. Idag är det kulturcenter och arkeologiskt museum med fynd från bland annat Kition.
Amatus utgrävningarna (Limassol)
Enligt legenden var det i Amathus den graviga Ariadne lämnades av sin man Theseus, efter att han hade bekämpat minotauren. Ugrävningarna är förfarande igång omkring Amathus, som ligger ett par minuters blifärd från Limasol stadskärna.
Kolossi slottet (Limassol)
Kolossi slottet befinner sig ett stycke utanför Limasol på väg mot Paphos, och är ett vackert exempel på 1200-talets militärarkitektur. Sitt nuvarande utseende har det dock fått under en bitvis ombyggnation under 1400-talet. Det har tjänat som huvudkvarter för många korsfararordnar påväg till eller från Jerusalem
Kourion utgrävningarna (Limassol)
En av Cyperns mest spännande arkeologiska utgrävning, ligger 19 kilometer väster om Limasol, mot vägen till Paphos. Utgrävningens stora amfiteater byggdes ursprungligen under 100-talet f Kr. Det vackra Eustolios hus rymmer flera bad, rum och en mängd eleganta mosaikgolv. Kourions katedral och flera andra byggnader har också grävts ut och, till vissa delar, restaurerats.
Limasols medeltidsmuseum (Limassol)
Enligt sägnen gifte sig korstågsfararen Richard Lejonhjärta med Berengaria av Navarro på slatsen där museet ligger idag. På samma plats krönte han henne ocskå till drottning av England. Från början låg här ett byzantinskt slott, men på 1300-talet uppfördes den nuvarande byggnaden och idag rymmer den ett medeltidsmuseum.

Område och stadsguider

Ort: 
• Gazimagusa
• Larnaka
• Limassol
• Nicosia
• Paphos
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK