Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Damascus

- Välj område -

Fakta

Top
Lokalt namn
Dimashq eller Ash-Sham
Invånare
6 miljoner

Bästa restid

Top
Somrarna i Damaskus är näst intill olidliga på grund av värmen. Det är inte mycket tröst att veta att på andra ställen i landet är det ännu värre. Ett "varmt" råd är därför att besöka Damaskus på våren eller hösten, då temperaturen tillåter alla de utomhusaktiviteter som Damaskus och Syrien kan bjuda på.

Kultur och underhållning

Top
Det finns en biograf med filmer från väst, men om vill använda tiden till att uppleva mer lokala fritidsintressen, skall man besöka ett kaffehus och röka vattenpipa eller gå i bar, som det också finns några i Damaskus. Kvinnor är välkomna på bägge ställena. Muslimer är ju per definiton inte begeistrade i alkohol, så barerna riktar sig främst till icke-muslimer.

Övernattning / Hotell

Top
Övernattningsmöjligheterna är goda och framför allt billiga i Damaskus. Standarden sträcker sig från den lite avsides liggande campingplatsen via ett par utmärkta och relativt rena hostels till hotell i egentlig mening, där den högre servicen avspeglas i priset. Beställ hotell i Damascus här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i Damaskus. De är som regel gula. Skall man lite längre kan man ta en vit microbuss.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.