Resguide till Delhi

Fakta

Top
Lokalt namn
Delhi
Invånare
9.400.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 15.30 i Delhi. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 16.30 i Delhi.

Bästa restid

Top
Med hänsyn till vädret är den bästa tiden att besöka Delhi från september till mars.

Reselitteratur

Top
Delhi, Agra and Jaipur Delhi

Kultur och underhållning

Top
Omkring den 26 januari är det Repuplic Day i Delhi. Det firas vanligtvis med en militär parad. Den 15 augusti är det Självständighetsdagen, vilken också firas i Delhi.

Övernattning / Hotell

Top
Delhi är en mycket stor stad, och det är möjligt att finna alla former för övernattning i staden. Det finns mycket billiga vandrarhem och campingplatser om man önskar det. Det finns också många gästhus, mellanklass-hotell samt dyra, lyxiga hotell. Det är inte svårt att få ett rum. Beställ hotell i Delhi här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor av taxibilar och autorickshawer i staden. De kan hyras överallt men man skall vara mycket påpasslig. Det finns många turister som har fått en åktur vilken inte helt stämmer överens med den närmsta vägen och så fått betala ett allt för högt pris. Det är viktigt att få chauffören att använda sin taxameter, eller avtala priset på förhand.

Övrig transport

Det kör bussar runt i staden. De kan dock vara extremt överfyllda och obehagliga att åka med i rusningstiden, men annars är de ett bra sätt att komma runt på.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.