Resguide till Den Malaysiska Östkusten

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Östkusten kan besökas året om, men monsunen kan vara våldsam från november till januari. Om man vill se havssköldpaddorna lägga ägg, är den bästa tiden juni, juli och speciellt de sista veckorna i augusti.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 18.00 på Östkusten. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 19.00 på Östkusten.

Kultur och underhållning

Längs östkusten kan man utöva alla former av vattensport. Det finns många färgrika korallrev, som man kan njuta av även om man bara snorklar. Man kan spela golf längs kusten, men om man föredrar det vildare livet, finns det bra trekkingspår i djungeln.

Övernattning / Hotell

Top
Man kan övernatta i stugor ett stenkast från vattnet längs östkustens stränder. Stugorna varierar både i pris och i standard, så det är en bra idè att förhöra sig lite om priserna innan man hyr in sig. Beställ hotell i Den Malaysiska Östkusten här

Lokal transport

Top

Taxi

Det avgår långfärdstaxi från Kuantan. Taxi finns i de flesta byar/städer längs kusten, men man bör alltid komma ihåg att bestämma ett pris innan man åker iväg.

Övrig transport

Om man skall ut till de små öarna som ligger längs kusten, avgår det båtar från Mersing. Det går båtar från flera av byarna till de härliga stränderna längs kusten.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.