Sevärdheter Donau Floden

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 445:- Från 425:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Den romerska staden Aquincum (Budapest)
Den romerska staden Aquincum grundades i det 1:a århundradet och är mycket välbevarad. Man kan fortfarande se var de offentliga baden låg, och man kan betrakta resterna av templet som byggdes till ära för solguden Mithras. Det finns ett museum i området som sätter Aquincum i ett historiskt perspektiv.
Óbuda området (Budapest)
Òbuda området en av de äldsta och intressantaste områdena i Budapest. Det mest anmärkningsvärda i stadsdelen är de romerska ruinerna och de små mysiga gatorna och husen, som skapar en särskild atmosfär. Stadsdelen har även en del museer att uppvisa, bland annat det imponerande Kiscelli museet.
Slottsområdet (Budapest)
Slottsområdet i Budapest rymmer några av stadens viktigaste monument och museer. Det kungliga palatset, som byggdes under trettonhundratalet, ligger i området som även har en gammal stadsdel. En mur omkransar slottsområdet, som är en av de största sevärdheterna i Budapest.
Cruises (Donau Floden)
Från Budapest kan man åka med på längre cruises på Donau, där turen inkluderar middag och underhållning ombord. Dessa turer är relativt dyra, men det är också en upplevelse. Man får se Budapest från en annan vinkel och upplever samtidigt det ungerska köket och ungersk dans och musik.
Den gamla fästningen Vïsegrád (Donau Floden)
Visegrád ligger ett fåtal kilometer uppför Donau från Budapest. Stället var en gång en kunglig fästning, men är nu en turistort och det kungliga palatset från det 15.e århundradet är restaurerat och ombyggt. På kung Matthias museet kan man se många intressanta arkeologiska fynd. Man kan segla på Donau till Visegrád från Budapest.
Segelturer (Donau Floden)
En segeltur på Donaufloden, är en av de största sevärdheterna under ett besök i Budapest. Under turen kan man njuta av synen av de många romantiska broarna, som man seglar under, och man kan betrakta smyckesäljare och antikvitetsbokhandlare längs Donau.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Budapest
• Eger
• Pécs
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.