Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Drakensberg

Fakta

Top
Lokalt namn
Drakensberg

Reseförberedelser

Top

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Drakenberg.

Kultur och underhållning

Det finns fantastiska möjligheter för vandringsturer och bergsbestigning i Drakensberg. Området kan också erbjuda fina ridturer i den praktfulla naturen som på många ställen är rik på flora och fauna. Ett besök i Drakensberg innebär också möjligheten att ta en tur till Royal Natal National Park där det finns en fantastisk amfiteater. Många hotell i området har olika sportaktiviteter att erbjuda, såsom ridning och tennis.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många hotell i området, både stora hotellkedjor och mindre billigare hotell. Du kan också få rum på B&B eller härbärgen. Eller ta chansen och utnyttja en av campingplatserna där man kan slå upp sitt eget tält eller hyra en husvagn. Beställ hotell i Drakensberg här

Lokal transport

Top

Taxi

Skall du ha en taxi får du själv ringa från en hållplats som det självklart inte är många av i bergen. Men det går att ta sig till och från huvudattraktionerna med taxi.

Övrig transport

Det går särskilda minibussar mellan huvudattraktionerna, och det går också vanliga bussar från Ladysmith, Bergville och Durban till Drakenbergs huvudattraktioner. Du kan också hyra en kombitaxi som kör längre sträckor och är billig, med det kan vara riskabelt.

Särskilda förhållanden

Top
Lägg märke till det rika fågellivet i bergen. Kommer man en bit upp på höjderna når man tillslut örnarnas och gamarnas rike. En upplevelse som får huden att knottras på de flesta.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.