Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Dublin

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 898:- Från 1 225:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Dublin
Invånare
477.675
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 11.00 i Dublin

Bästa restid

Top
Dublin är mycket behagligt att besöka under sommarhalvåret om man vill undvika slask och regn. Men missa inte St. Patrick's day om du vill uppleva Irlands största folkfest.

Reselitteratur

Top
Dear, dirty Dublin Fodor's Pocket Dublin 2000

Kultur och underhållning

Top
Det finns många saker att göra i Dublin, men särskilt Temple Bar området utmärker sig som stället där pubar, gallerier, modebutiker och musikställen ligger sida vid sida i Irlands kulturcentrum nummer ett.

Övernattning / Hotell

Top
I Dublin kan man bo på allt från hotell, härbärgen, Bed & Breakfast, campingplatser, countryhomes, farmhouses, vandrarhem, pensionat till lägenheter där man själv sörjer för betjäningen. Det irländska turistrådet har sett till att standardisera inkvarteringsmöjligheterna efter ett lättfattligt system med stjärnor. Beställ hotell i Dublin här

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan både ropa till sig en taxi på gatan och beställa en i förväg. Desstutom finns det särskilda taxi-hållplatser där man nästan alltid kan få tag i en taxi. Ibland kan det vara en fördel att avtala ett pris med taxichauffören innan åkturen börjar.

Övrig transport

Dublin har ett utvecklat system av snabbtåg som kallas DART (Dublin Area Rapid Transport) och kör till 25 tågstationer från Howth i Dublin County till Bray i Wicklow County. Förutom de offentliga transportmedlen kan man också hyra bil, minibuss och mycket annat.

Särskilda förhållanden

Top
Nattlivet i Dublin både startar och slutar tidig. Det innebär att folk välvilligt går hem och lägger sig när pubarna stänger vid 23-tiden.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.