Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Ecuadors Stillahavskust

Fakta

Top
Lokalt namn
El litoral

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

I regnperioden från december till juni spolar vattnet ibland bort vägarna, och gör det vissa ställen omöjligt att färdas. I denna perioden kan det fuktiga och varma klimatet också vara rätt obehagligt, och stränderna är proppfulla med människor som flyr till kusten, men det är också i denna perioden att vattentemperaturen är högst, och det gör det extra frestande att kasta sig ut i Stillahavets vågor. Från juli till augusti är det rätt tyst vid stränderna, och den bästa perioden att resa på är september - november.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 05.00 vid Stillahavskusten När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 06.00 vid Stillahavskusten

Kultur och underhållning

Kustens musikkultur är mycket rytmisk och starkt inspirerad av afrikansk musik. Det är alltid mycket livligt när de glada rytmerna spelas, och både musiken och de människorna som dansar till den är bra underhållning. Kustregionen är också känd för sina salsatecas, diskotek där man spelar och dansar salsa hela natten. De lokala är ofta ivriga efter att lära turisterna hur man gör.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna vid kusten är strandbungalowerna, cabanas en mycket populär form av inkvartering. I inlandet varierar hotellstandarden. Det kan fort bli obehagligt att bo på ett rum utan luftkonditionering eller ventilation. Beställ hotell i Ecuadors Stillahavskust här

Lokal transport

Top

Taxi

Vanliga taxi är nästan aldrig nödvändiga utanför storstaden Guayaquil. Däremot kan flodtaxi vara mycket praktiska också för längre turer. Flodtaxi är en träkanot med utombordsmotor, som färdas upp och nerför floderna i kustprovinserna.

Övrig transport

Bussen är det vanligaste transportmedlet, men i regnperioden råkar man ofta ut för förseningar och avlysningar, eftersom vägarna spolats bort. Det går några få båttaxi i området.

Särskilda förhållanden

Top
Akta dig för den starka underströmmen, som varje år kostar oförsiktiga badgäster livet. Det är också stor risk för malaria i området, även om det är utanför djungeln.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.