Sevärdheter Eger

Sevärdheter

Bikavér vin (Eger)
Den bra jorden och det perfekta klimatet i landskapet runt Eger innebär att området är perfekt för att odla vindruvor. Vinodlingen i området kan dateras ända till det 13:e århundradet. Traktens mest kända vin är Bikavér vinet, ett kraftigt rödvin. Man kan besöka några av traktens vingårdar, om man är intresserad av vin.
Eger slott och Eger katedralen (Eger)
Eger slott härstammar från det 13:e århundradet och härifrån har man den bästa utsikten över staden. Eger katedral har en 40 meter hög minaret, med en klaustrofobisk smal trappa som leder till toppen.
Egers stadskärna (Eger)
Egers stadskärna är avstängd för trafik, och den ungerska regeringen ser till att bevara de gamla historiska byggnaderna i staden. Att strosa i Eger är den av de mest spännande sakerna man kan göra i staden. De många välbevarade barockbyggnaderna gör en promenad till en stor upplevelse, och det finns hela tiden något nytt som man kan låta sig överväldigas av.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Budapest
• Eger
• Pécs
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.