Charterresor  till Hurghada

Charterresor till Hurghada

Billiga resor till Hurghada

Hurghada - Egyptens paradis-resort!

Bedöm resmål
4,4
(48 omdömen)
För bara 30 år sedan var det här en dammig liten fiskeby med endast ett fåtal hotell. Numera är Hurghada Egyptens populäraste badort med massvis av hotell och resorter. Det som lockar turister till Hurghada är alla de fina långa stränderna och det kristallklara vattnet.

Hurghada är en fantastisk semesterort, men här finns också massor av olika vattensporter som windsurfing, segling och vattenskidor. Framförallt har man med sin närhet till Röda Havets korallrev möjligheter till fantastisk snorkling, dykning och delfin-safari. Det rekommenderas att göra ett besök till den vackra nationalparken Giftun Island – En liten ö utanför Hurghada med underbart turkost vatten och fantastisk natur.

Besök charmiga Hurghada

Det är väl värt att besöka El Dahar, den äldsta stadsdelen i Hurghada. I El Dahar ligger den gamla sjöfartshamnen och här bor de flesta ur lokalbefolkningen. Slitna fasader och gamla byggnader bidrar till en mycket charmig och genuin atmosfär. Passa även på att besöka basaren i El Dahar. I basarområdet gäller inga fasta priser, utan varje transaktion är en förhandling, som oftast avslutas med ett leende och ett handslag när båda parter blivit nöjda.

Hurghadas nybyggda, populära samlingsplats heter New Marina. Här är kontrasten mot El Dahar tydliga och de charmiga bakgatorna har bytts ut mot splitternya, färgglada hus och exklusiva butiker. Här kan du göra riktigt fina shopping-fynd!

Hurghadas historiska sevärdheter - Luxortemplet och TutankhamonEtt annat tips är att upptäcka Egypten utanför Hurghada. Från Hurghada kan man ta sig till exempelvis Luxor, vilket ligger ca 30 mil bort. Väl i Luxor kan man besöka Luxortemplet eller åka just utanför staden till Konungarnas dal där den mest berömda graven tillhör Tutankhamon.

Vare sig du vill upptäcka ett av världens finaste dykvatten, utforska historiska sevärdheter eller göra otroliga shopping-fynd- Hurghada har något för alla!

Charterresor och billiga resor till Egypten

Charterbolag med charterresor till Hurghada

Billiga charterresor med Airtours
Billiga charterresor med Apollo
Billiga charterresor med TripX
Billiga charterresor med TUI
Billiga charterresor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.