Sista minuten till Hurghada

Sista minuten till Hurghada

Billiga sista minuten resor till Hurghada

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Hurghada

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

Hotel Sand Beach
Hotel Sand Beach Standardrum
Hurghada, Övriga Egypten, Egypten 11. okt från Stockholm 9 nätter
6 825:- Välj
Blend Club Aqua Resort
Blend Club Aqua Resort Dubbelrum poolsida
Hurghada, Övriga Egypten, Egypten 22. okt från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
7 696:- Välj
Grand Resort
Grand Resort Dubbelrum mot trädgården eller poolområde
Hurghada, Övriga Egypten, Egypten 19. okt från Göteborg 7 nätter
All Inclusive
10 445:- Välj
Bedöm resmål (298 omdömen)
4.5

Hitta en avkopplande resa till Hurghada

Hurghada är en av Egyptens tre största städer och det mest populära resmålet vid Röda Havet, och har så varit sedan 80-talet. Området sträcker sig över mer än 30 kilometer kustlinje, så det finns gott om både strand och natur för dig som letar efter både sol och avkoppling. Öknen ligger också nära, om man är nyfiken på en kameltur i den vykortslika värmen. Hurghada bjuder på gott om soltimmar, och en vinterresa hit är populärt bland oss skandinaver.

Staden har fler än 240 000 invånare och rymmer därmed det mesta som en storstad sedvanligt brukar bjuda på. Här finns bland annat akvarier att besöka, ett utmärkt casino, diverse vattenparker och fina shopping-möjligheter. Här finns också ett skeppsvrak att besöka, om man är lite äventyrslysten eller gillar att dyka.

Det avkopplande Hurghada

I motsats till många resmål och hotellanläggningar i Egypten så utmärker sig Hurghada genom att också vara populärt bland turister från både Egypten och andra länder i Mellanöstern. Det gör att man inte upplever att resmålet har så mycket turister, och effekten är lite mindre närgående försäljare vid de lokala restaurangerna och basarerna – något som man som turist ofta uppskattar. Det finns naturligtvis också många européer som reser hit, och Hurghada är bland annat populärt bland svenskar och tyskar.

De flesta turister kommer för att slappa på någon av Hurghadas vackra stränder, och temperaturen är också känd för att ligga runt 30 grader året runt (subtropiskt klimat). Hit åker många för att koppla bort vardagen, se timmarna flyta förbi medan vågorna sköljer in mot strandkanten.

Om du letar efter en sista minuten resa till det soldränkta Hurghada, gäller ofta att vara ute i god tid. Det är som sagt ett mycket populärt resmål, som är attraktivt både för rika egyptier och européer på flykt från vintern eller den grå vardagen därhemma.

Boka en billig sista minuten resa

Den älskade egyptiska destinationen Sharm el Sheikh är kanske mest känd för sina internationella fredssamtal, men också för den vackra kusten, som ofta lockar även den största av badkrukor att hoppa i vågorna. Sedan 60-talet har staden och området runtomkring fungerat som ett populärt resmål för solhungriga skandinaver, och det varma, torra klimatet i kombination med den attraktiva stranden lockar inte bara européer, utan också förmögna arabiska turister från när och fjärran.

Blanda annat engelska och svenska resenärer brukar uppskatta de många soltimmarna, men naturligtvis också de fantastiska möjligheter som resmålet erbjuder, oavsett kön och ålder. De flesta gäster landar på den lokala flygplatsen, som är Sinai-halvöns mest trafikerade, men också färjor förbinder Sharm el Sheikh med den övriga omvärlden.

Hit kommer också dykare från hela världen, och Sharm el Sheikh är världsberömt för sina klara dykvatten, då havet är relativt stillsamt året runt. Det finns massor av olika färgglada fiskar att beskåda under ytan, och när det skall väljas dykskola, finns ett utbud för varje plånbok. Speciellt runt den vackra ön Tiran finns mycket populära och fina dykvatten.

Sista minuten resa med mer än dykning

Många turister utforskar också sin äventyrliga sida och ger sig iväg på en kamelritt i öknen runt Sharm el Sheikh. Det är också möjligt att hyra en jeep med chaufför och resa runt precis som man vill. Många researrangörer väljer att köra till berget Sinai, som inte ligger så långt bort, vilket med sin vackra natur brukar uppskattas av både stora och små.

Det är också möjligt att leva och bo hos de lokala beduinerna, om du som resenär är nyfiken på mer äventyr än charter på sista minuten resan. Maten på restaurangerna är generellt sett mycket varierad, med både lokal mat, europeiska rätter och snabbmat. Ett besök i den gamla stasdelen kan för övrigt varmt rekommenderas, om man letar efter lite mer lokal fägring och kanske en mer romantisk kväll med sin partner.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark, Norge och Finland:
Afbudsrejser til Hurghada | Restplasser til Hurghada | Pakettimatkat Hurghada

Resebolag med sista minuten resor till Hurghada

 • Billiga sista minuten-resort med Airtours
 • Billiga sista minuten-resort med Apollo
 • Billiga sista minuten-resort med Escapeaway
 • Billiga sista minuten-resort med SOLFAKTOR
 • Billiga sista minuten-resort med Sunweb
 • Billiga sista minuten-resort med TripX
 • Billiga sista minuten-resort med TUI
 • Billiga sista minuten-resort med Ving

Sista-minuten resor till Egypten

Avreseflygplatser till Hurghada

Hitta resan till Hurghada här

Läs mer på vår blogg