Sevärdheter Estland

Sevärdheter Estland

Narva

Borgen Hermanni kindlus

Narvas största sevärdhet är borgen Hermanni kindlus. Som en sann maktdemonstration reser den sig vid Narvaflodens bredd, ut över det mäktiga Ryssland som i så många år utgjorde ett hot mot Estlands självständighet. Nu är borgen nyrenoverad och huserar Narvas stadsmuséum.

Narva-joessu

Staden Narva-Joesuu

Bad och kurorten Narva-Joesuu ligger en bit utanför själva Narva, och är med sina långa sandstränder längs med Finska Viken en behaglig bekantskap, om man har lust att bada eller sätta sig in i öststaternas så blomstrande kurortskultur.

Otepaa

Staden Otepää

Otepää, drygt 50 kilometer söder om Tartu, är under vinterhalvåret ett så förnämligt längskidåkningsområde, att Sovjetunionen under många år höll sina officiella träningsläger här. Idag finns som bekant inte ryssarna kvar längre, men området är fortfarande lika fantastiskt. Vintertid för skidåkning, sommartid för långa skogspromenader i den vackra naturen.

Saaramaa

Minnesmärket i Saaremaa

Under andra världskriget ägde flera slag mellan nazisterna och Den Röda Hären rum på Saaremaa. Flera små landsyar jämnades med jorden. Detta har man valt att merkera med ett imponerande minnesmärke, bestående av ett över 20 meter högt svärd.

Staden Kuresaare

I Saaremaas huvudstad Kuressaare finns många historiskt intressanta sevärdheter. Bland annat ger stadens imponerande och välbevarade borgområde bevis på både danskt, svenskt och ryskt styre. Kuressaare är en liten stad som gärna kan upplevas till fots.

Tallinn

Dannebrogens seger i Tallinn

Det var år 1219 som Dannebrogen föll från himlen och både gav Valdemar Sejr segern över Tallinn, och esterna deras kristna omvändning. Begivenheten finns markerad i Den danska kungsgården i Tallinn med en minnessten.

Kaldrorgparken

Tallinns största park heter Kaldrorgparken, och omgiver det stora slott som uppfördes av den ryska tsaren Peter den Store. Både parken och slottet, uppförda i barockstil, utgör en imponerande syn. Parken ligger strax utanför Tallinns centrum, men om man är intresserad av historia och fascinerad av de pompösa maktdemonstrationer som förr var så vanliga, eller om man helt enkelt uppskattar en utflykt i vackra omgivningar, så är slottet väl värt besöket.

Tallinns rådhus

Tallinns rådhus byggdes under danskarnas herradöme, under medeltidens 1300-tal. Byggnaden är full av utställningar och muséum, och ett bra ställe att börja sin rundtur i det historiska Tallinn.

Tartu

Nationalmuséet

Tartu betecknas av många som Estlands kulturella centrum, och landets nationalmuséum ligger också här. Genom de många dräkter, möbler och hantverk som finns utställda, får man en ordentlig inblick i den gamla estetiska kulturhistorian.

Tartus universitet

Charter (flyg+hotell)
Från 905:- Från 2 695:-
Priserna är givna per person

Hitta resan till Estland här

Hitta inspiration till Estland här

Boka dina sevärdheter här