Resguide till Fiji - de mindre öarna

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Tropiklandet hat ljumma temperaturer hela året runt, men om vintern från maj till oktober är det inte så mycket regn, och faran för orkaner är inte överhängande.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När kockan är 12.00 i Sverige, är den 22.00 på öarna.

Kultur och underhållning

Öarna har ett mycket olikt kulturliv allt efter i vilken del av landet de ligger. Men lika för dem alla är, att det är samhällen med djupa rötter i mycket gamla traditioner. Om man har tur och blir accepterad som gäst i en landsby, kan man bli inbjuden till att få se en religiös ceremoni eller en fest och uppleva folk gå på glödande kol och dansa de traditionella danserna.

Övernattning / Hotell

Top
På de stora öarna finns det både lyx hotell och ödmjuka gästhus, och absolut största delen är charmerande och inbjudande. På de flesta av de andra öarna finns det möjlighet för att övernatta, men det är något som skall kollas först. En del av öarna har inte egentliga hotell, och den lokala befolkningen tycker inte om att man kommer utan en inbjudan från någan av invånarna i landsbyn. På vissa av de ytterligare kanterna finns det små gästhus, som egentligen fungerar som inkvartering för regeringens ämbetsmän, när de skall se till de yttre regionerna, men sängarna hyrs ut billigt, när det inte är fint besök. Beställ hotell i Fiji - de mindre öarna här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är bara i städerna som man kan hitta taxin. På landet är bilarna inte alltid utrustade med taxameter. Om detta är tillfället, är det en god idé att fråga vad resan kommer att kosta på förhand. Ibland kan det löna sig att pruta om priset.

Övrig transport

Det kör bussar genom de allra flesta städer och byar. Man skall riktigt långt borta innan all offentlig trafik upphör. I de mer öde regionerna finns det inte riktigt några hållplatser, men här skall man visa ett tecken åt chauffören, liksom när man vinkar in en taxi.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.