Sevärdheter Filippinerna

- Välj ort -
» Filippinerna
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 3 744:- Från 6 158:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Filippinerna

Den dolda dalen (Filippinerna)
I Alaminos, på botten av en 90 m djup krater, ligger Hidden Valley, som är en rad källor rika på mineraler. Där finns dammar av varierande temperatur här i den vilda regnskogen. Ett vackert vattenfall ligger i närheten.
Luneta Park (Filippinerna)
I den vackra gröna Luneta Park finns en skulptur, rest till ära av en filippinsk intellektuell från artonhundratalet, som var nationalhjälte. Rullskridskolöpare, lekande barn och tai chi-utövare utför var sitt görande mellan springvatten och blommer i ett av storstadens andhål.
Malacanang Palatset (Filippinerna)
Här uppbevarede Imelda Marcos sin enorma samling av skor, när hon och Ferdinand Marcos bodde där. Namnet kommer från det filippinska "may lakan diyan", som betyder "här bor en adelsman". Numera finns här en historisk och kulturel utställning, som ger inblick i familien Marcos' extravaganta livsstil.
Mindoro ön (Filippinerna)
Det finns fantastiska möjligheter för att dyka vid korallreven utanför Mindoro Island. Ön är känd för sin vackra natur, sina fantastiska vita sandstränder och otroligt vänliga invånare. Stränderna anses att vara Filippinernas bästa.
National Museet (Filippinerna)
På detta museum i Manila är utställt en del konst gjord av det filippinska folket. Dessutom finns det utställningar om den filippinska kulturarven och om den fantastiska naturen, där bland annat några av de mer än 9000 växtarter på ön beskrivs.
Samar ön (Filippinerna)
Filippinernas tredjestörsta ö ligger i den sydöstliga delen av landet. Förutom sina fantastiska stränder kan ön erbjuda besök i spännande grottor, uppehåll i Sohoton National Park eller vid de varma källorna. Blanca Aurora vattenfallet, som betyder den vita gryningen, är värd ett besök.
Staden Vigan (Filippinerna)
På det norra Luzon ligger staden Vigan, som är en lämning från de spanska conquistadorerna. Fantastiska kolonibygnader skapar en atmosfär, som var man i Spanien på 1600-talet. Dessutom finns många spännande museer i staden.
Banaue området (Luzon)
På Luzons avlägsna norra trakt ligger Cordillera Mountains i ett frodigt grönt område. För 2000 år sedan högg Ifagaos-folket ut terasser till odling av ris, och avsatserna tornar upp sig i över 1500 meters höjd. Om risåkrarna placerades på en rad vid sidan om varandra, ville de kunna nå halvvägs runt jorden. Synen är helt fantastisk, och trakten figurerar på UNESCO's världsarvlista.
Pinatubo vulkanen (Luzon)
Denna vulkan var i utbrott så sent som 1991, då den amerikanska basen i området täcktes av aska, och då det mycket våldsamma naturfenomenet efterlämnade ett fantastisk lavalandskap, som det numera är möjligt att utforska.
Manila Cathedral (Manila)
Sex olika katedraler är byggt på detta ställe. Den första restes i 1571 och var gjord av den filippinska palmsorten "nipa". Sedan dess har naturkatastrofer, bränder och Andra Världskriget förstört de 5 andra. Den nuvarande katedralen ligger på Plaza Roma, som har en vänskapsplats i Rom i form av Piazzale Manila.

Område och stadsguider

Område: 
• Luzon
• Mindanau
• Visayas
Ort: 
• Manila
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK