Sevärdheter Finland

» Finland

Sevärdheter Finland

Aulanko Nationalpark (De Södra Sjöområdena)
Vid staden Hämeenlinna (Tavastehus) ligger den stora Aulanko Nationalparken, som rymmer allt som en vandrande turist kan önska sig av stora skogar, idylliska sjöar och romantiska borgruiner. Området rymmer dessutom den spektakulära "Björngrottan", vars stenbjörnar uppfördes under 1800-talet av en excentrisk rikeman.
Aavasaksa-fjället (Finland)
Besöker man Finland omkring midsommar bör man avlägga ett besök på Aavasaksa-fjället. Det 242 meter höga fjället ligger vid staden Ylitornio tätt på gränsen till Sverige och har i århundraden utgjort stommen för en ritual där folk på midsommaraftonen strömmar mot toppen för att se midnattssolen dansa.
Helsingfors domkyrka (Helsingfors)
Helsingfors' domkyrka är från 1852 och fungerar i dag som stadens symbol. Domkyrkan är fylld med pelare och kupoler och från sin plats i änden av en bred trappa, skådar den majestätiskt ut över staden. Kyrkan ligger på Senatstorget, som har flere byggnader och dessa är liksom kyrkan ritade av arkitekten C.A. Engel. Detta har givit platsen ett mycket genomfört och ganska enastående utseende.
Museet för modern konst (Helsingfors)
Helsingfors' museum för modern konst ligger i ett nyuppfört hus, Kiasma, som har tilldragit sig stor uppmärksamhet sedan invigningen. Byggnaden är också en attraktion i sig själv och innanför visas finsk och internationell konst av hög klass.
Tempelkyrkan (Helsingfors)
Tempelkyrkan i Helsingfors är helt enastående och drar också till sig stor uppmärksamhet från stadens turister och detta är helt berättigat. Kyrkan är insprängd i en väldig klippa och de råa väggarna ger tillsammans med en stor kopparkupol kyrkorummet ett helt speciellt utseende.
Staden Hämeenlinna (Hämeenlinna)
Staden Hämeenlinnas långa historia gör sig påmind genom stadens stora slott, arkeologiska utgrävningar och många museer och kyrkor. Stadens historia sträcker sig tillbaka till vikingatiden, men eftersom man har förmått följa med i tiden, är en tur genom Hämeenlinna som en tur genom tiden.
Staden Kristinestad (Kristinestad)
Staden Kristinestad, som ligger ca 10 mil söder om Vaasa, är ett stycke finsk historia. Den överordentligt charmerande kuststaden rymmer en lång rad mycket gamla hus och spännande museer.
Staden Lahti (Lahti)
Staden Lahtis är känd för sin utmärkta längdåkningsterräng. Staden har flera gånger varit värd för VM i längdåkning och det arrangeras också en stor internationell skidtävling varje år. Staden kan dessutom skryta med sina imponerande skidhoppbackar.
Höglandet (Lappland)
Lapplands högland täcker området norr om Polcirkeln och innehåller höga fjäll, brusande älvar (med massor av fisk) och en stor naturpark. Området lämpar sig väl för skidsport på vintern, men på hösten, när myggen har försvunnit, utövar dessa öde vidder en magnetisk dragningskraft på vandringsentusiaster.
Naturområdet Kuusamo (Lappland)
Östra delen av Sydlappland utgörs av naturområdet Kuusamo. Området täcker omkring 6.000 km2, men är stort sett öde. Kuusamo-området täcks av snö varje vinter och därför ligger det en rad välbesökta vintersportställen med riktigt bra faciliteter i området. På sommaren är Kuusamo perfekt till vandringsturer och rafting på områdets många brusande älvar.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Helsingfors
• Hämeenlinna
• Kristinestad
• Lahti
• Oulu
• Seinäjoki
• Tampere
• Vasa
• Åbo
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK