Resguide till Fujiberget

- Välj område -

Fakta

Top
Lokalt namn
Fuji-san

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Fuji kan officielt bara bestigas i juli och augusti. Vädret på berget är mycket ostadigt, och man bör ta med sig varma kläder. På vintern är det mycket kallt här. Som överallt i Japan är naturområdena vackrast i vår- och höstsäsongerna.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 19.00 på Mount Fuji. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 20.00 på Mount Fuji.

Kultur och underhållning

Fuji-Hakone-Izu naturparken bjuder på vackra naturupplevelser och rekreation hela året runt. Dock är här mycket kallt på vintern. På Izu-halvön hittar man många restauranger och nöjen. Stämningen här är dock mest för turister, och priserna är mycket höga.

Övernattning / Hotell

Top
På Fuji finns det uppehållsställen, där man kan övernatta på vägen. Det finns många övernattningsmöjligheter i och kring naturparken, men de kan vara mycket dyra. Vandrarhem och Kokumin Shukusha (offentliga härbärgen) bör som alla andra ställen reserveras i förväg. Beställ hotell i Fujiberget här

Lokal transport

Top
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.