Resguide till Fujiberget

- Välj område -

Fakta

Top
Lokalt namn
Fuji-san

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Fuji kan officielt bara bestigas i juli och augusti. Vädret på berget är mycket ostadigt, och man bör ta med sig varma kläder. På vintern är det mycket kallt här. Som överallt i Japan är naturområdena vackrast i vår- och höstsäsongerna.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 19.00 på Mount Fuji. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 20.00 på Mount Fuji.

Kultur och underhållning

Fuji-Hakone-Izu naturparken bjuder på vackra naturupplevelser och rekreation hela året runt. Dock är här mycket kallt på vintern. På Izu-halvön hittar man många restauranger och nöjen. Stämningen här är dock mest för turister, och priserna är mycket höga.

Övernattning / Hotell

Top
På Fuji finns det uppehållsställen, där man kan övernatta på vägen. Det finns många övernattningsmöjligheter i och kring naturparken, men de kan vara mycket dyra. Vandrarhem och Kokumin Shukusha (offentliga härbärgen) bör som alla andra ställen reserveras i förväg. Beställ hotell i Fujiberget här

Lokal transport

Top
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK