Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Galapagosöarna

Fakta

Top
Lokalt namn
Las Islas Galâapagos
Invånare
16.280

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Du kan besöka öarna året om, men båtturerna kan vara lite våldsamma från september till november. Vill du se jättealbatrossen, skall du tänka på att den lämnar öarna sist på året, och kommer tillbaka igen i mars.

Reselitteratur

The Travelers Guide to the Galapagos Islands Ecuador & Galapagos Islands Guide

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 04.00 på Galapagos När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 05.00 på Galapagos

Kultur och underhållning

Det finns några få förträffliga barer i huvudstaden Puerto Ayora

Övernattning / Hotell

Top
Hotellen på öarna ligger i Puerto Ayora, men många besökande bor i hytten på skeppet som de reser runt med. Det är också det bästa sätten att se det fantastiska djurlivet. I Puerto Ayora kan man bli lite isolerad från naturens stora upplevelser. Beställ hotell i Galapagosöarna här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Transport försiggår för det mesta med båt, men det går några få korta busslinjer. Det går att hyra mountainbikes och cykla runt på öarna också.

Särskilda förhållanden

Top
Galapagos är en nationalpark. Alla besökande måste betala en avgift för att få komma hit. Alla utflyktsarrangörer har inte samma kvalitet. Få detaljerad information om din tur innan du åker. Är det en längre båtresa kommer personalen att förvänta dricks när skeppet angör hamn. Var uppmärksam på att strömmen på vissa ställen stängs av klockan 23.00.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.