Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Graz

Fakta

Top
Lokalt namn
Graz
Invånare
243.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Graz.

Bästa restid

Top
Graz kan besökas året runt, staden är dock vackrast om våren och sommaren, då man bland annat kan njuta det goda vädret på en av stans många cafèer. Om vintern arrangeras det en hel del koncerter i stadens koncerthus.

Kultur och underhållning

Top
Det hålls festival i Graz i mars och oktober. Under sommaren är det Jazz-festival. Vidare är Graz hemstad för Österrikes alternativa kulturella miljö.

Övernattning / Hotell

Top
I Graz finns något för varje smak. Är man ung kan man välja att bo på stadens Jugendgästehaus, som är billigt och spartanskt, men samtidigt mysigt. Önskar man mera komfortabla omgivningar kan Graz erbjuda bra hotell i alla prisklasser. Vidare finns det en del Gasthofs i Graz, de erbjuder alla bra och komfortabel övernattning. Beställ hotell i Graz här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör många taxibilar i Graz. Man kan ringa och beställa en taxi eller också hyra en på gatan.

Övrig transport

Schlossbergbahn har fraktat passagerare uppför den branta sluttningen till toppen av Schlossberg sedan 1894. Det är ett glimrande alternativ att gå de 473 meterna till toppen. Dessutom finns det spårvagnar i Graz.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.